Σύριοι χωρικοί πήραν από τούρκους όπλα και πυρομαχικά στα σύνορα

2992
όπλα και πυρομαχικά στα σύνορα

Σε φίασκο “μεγατόνων” εξελίσσονται οι ωμότητες σε βάρος Σύρων από το καθεστώς Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, εκτοπισμένοι Σύριοι εισέρχονται στο συνοριακό τείχος της Τουρκίας και καίνε έναν αριθμό τουρκικών φρουρίων, βόρεια του Ιντλίμπ. Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες εκκένωσαν “άρον άρον” τα καταλύματά τους.

Αντίποινα στην φρικιαστική απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δυο Σύριων νεαρών 

Το μένος και η οργή των Σύριων, στα σύνορα με την Τουρκία, έρχεται σαν απάντηση, όταν Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν, έναν 23χρονο βοσκό και έναν ανήλικο 17 ετών, στην περιοχή Derecik της ανατολικής επαρχίας Hakkari (Colemerg) της Τουρκίας, που συνορεύει με το Ιράκ.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 07:00 π.μ. την Τρίτη σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Hacı Bey. Οι στρατιώτες που ήταν σε υπηρεσία κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Ιράκ, πυροβόλησαν τους δυο νεαρούς «χωρίς απολύτως καμία προειδοποίηση».

Καθώς και οι δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Ενώ ο Şendol τραυματίστηκε στο χέρι του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, η θεραπεία του 17χρονου Ekinci, ο οποίος τραυματίστηκε στο στομάχι του, συνεχίζεται.

Η συγκλονιστική μαρτυρία των δύο Σύριων

“Πυροβόλησαν για να μας σκοτώσουν. Στο πρώτο μπαράζ πυροβολισμών, το άλογο του αδερφού μου σκοτώθηκε και στη συνέχεια ο αδερφός μου πυροβολήθηκε στην πλάτη του. Η σφαίρα βγήκε από το στήθος του», δηλώνει πανικόβλητος ο 17χρονος που δέχτηκε τα άνανδρα πυρά των τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα.

Τα λάφυρα των Τούρκων στα χέρια των Σύριων

Πηγή:Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας