Σόου, επικοινωνία και στικάκια. Ο απόλυτος ευτελισμός της δημόσιας ζωής

1362
σχέδιο

Την ώρα που η Ελλάδα πνίγεται από βασανιστικά εθνικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, η δημόσια ζωή κινείται σε γελοίες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από ένα στικάκι.

Τις προάλλες ο Γ. Βαρουφάκης έκανε το ευτελές σόου του, προτείνοντας την Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς καν να ρωτήσει ή να ενημερώσει την ίδια, την οποία δεν ενημέρωσε ούτε εκ των υστέρων.

Τώρα και ενώ η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις, ο Γ. Βαρουφάκης πέταξε μια άλλη σόου-τρακατρούκα, προκειμένου να έλθει στο προσκήνιο.

Θυμήθηκε ο Βαρουφάκης το “στικάκι” με τις καταγεγραμμένες από τον ίδιο μαγνητοφωνήσεις του Eurogroup και σκηνοθέτησε την παράδοσή του στον πρόεδρο της Βουλής(!) για να το αποστείλει, άκουσον-άκουσον, ο τελευταίος προς ενημέρωση στους βουλευτές!!!

Τσιμπήσανε τότε περιχαρή όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την “βόμβα”, όπως γράψανε, του Βαρουφάκη και αντί να διακωμωδήσουν την όλη κίνηση, άρχισαν εντυπωσιασμένα τις περιγραφές, τα πρωτοσέλιδα και τους πηχυαίους τίτλους.

Αφού, λοιπόν, ο Γ. Β έκρινε τόσο σοβαρό το στικάκι από το Eurogroup γιατί δεν ενημέρωνε τότε που μαγνητοφωνούσε την κυβέρνηση για το περιεχόμενό του;

Γιατί δεν το έδινε τόσα χρόνια ο ίδιος στη δημοσιότητα;

Γιατί, έστω τώρα, το έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν το κοινοποίησε ο ίδιος;

Θα το δώσει τελικά στη δημοσιότητα μετά τον θόρυβο;

Και αν το δώσει θα αφορά όλες τις συνομιλίες του Eurogroup, μαζί και αυτές που αναλάμβανε απαράδεκτες δεσμεύσεις σε βάρος της χώρας μας, ή θα είναι ορισμένες εξ αυτών, ενώ και σε αυτές θα έχει παρέμβει η κοπτική και η ραπτική;

Αλλά εδώ που τα λέμε, χρειαζόμαστε το στικάκι του Eurogroup για να αντιληφθούμε το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας που έπαιζαν οι ευρωπαϊκές χώρες και πρώτα από όλα η Γερμανία; Το γνωρίζουν και οι πέτρες αυτό το βρώμικο παιχνίδι, το οποίο συνεχίζεται αμείωτα και διαιωνίζεται αλλά χωρίς να υπάρχουν από την κοινωνία και τους πολίτες οι ανάλογες αντιδράσεις για να πετάξουν στα σκουπίδια και την Ε.Ε των εκβιασμών και της λεηλασίας και την εγχώρια κατεστημένη πολιτική τάξη της εθελοδουλίας.

Προφανώς δεν χρειαζόμαστε κανένα στικάκι για να αντιληφθούμε ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ έβλεπαν κατάματα τον πρωτοφανή εκβιασμό κάτω από τον οποίο τελούσε η χώρα μας, έπαιρναν εν κρυπτώ τις κρίσιμες αποφάσεις και ροκάνιζαν δυστυχώς τον χρόνο προκειμένου να λειανθεί το έδαφος για να γίνει η μεγάλη κωλοτούμπα.

Και προέβαιναν σε αυτή τη μεθόδευση, αφού είχαν αποκλείσει τη μόνη δυνατή εναλλακτική επιλογή για την χώρα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια, που ήταν και παραμένει η έξοδος από την Ευρωζώνη και η ανάκτηση της εθνικής νομιματικής πολιτικής.

Γιατί ενώ ο Γ. Βαρουφάκης σκιαμαχούσε στο Eurogroup και διεξήγαγε ένα επαχθέστατο διαπραγματευτικό τουρισμό, κάποιοι άλλοι σημαντικοί υπουργοί στην κυβέρνηση πρότειναν επίμονα αυτό ακριβώς το σχέδιο εναλλακτικής λύσης για την χώρα και το υπεράσπιζαν στην πράξη, αρνούμενοι, πέραν των άλλων και μέχρι τέλους, να συναντηθούν με την Τρόικα και να δεχθούν εκπροσώπους της στο υπουργείο τους.

Λυπούμεθα αλλά η πολιτική γελοιότητα σε αυτή τη χώρα δυστυχώς περισσεύει και πολλαπλασιάζεται όσο τα προβλήματα που την βασανίζουν γίνονται όλο και πιο κρίσιμα και οι πολίτεςκανονικότατα” συνεχώς φτωχοποιούνται.

Δυστυχώς η δημόσια ζωή από υπηρετικές κυβερνήσεις, πολιτικούς-μαριονέτες και κόμματα φερέφωνα, χωρίς οντότητα, έχει μετατραπεί σε κακόγουστο θέατρο και σε τεχνητή πρόκληση εντυπώσεων, ενώ τα media επενδύουν σε ότι ευτελίζει και υποβαθμίζει την χώρα και τους πολίτες.

Τέτοιοι καιροί, αν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές, φέρνουν μεγάλες καταστροφές, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ήδη έχουμε υποστεί.

 

K.M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας