Σόιμπλε: Η CDU μπορεί να κυβερνήσει μόνη της, εάν SPD αποχωρήσει

997
σόιμπλε

 

Το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφασίσει να αποχωρήσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την απόφαση της ηγεσίας του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά τις διαφωνίες της βάσης του, ενώ το κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Παράλληλα, η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να ορίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και σύμμαχο της Μέρκελ, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οξύνει την κατάσταση στο SPD.

«Αν το SPD, έπειτα από εσωτερική συζήτηση, αποφασίσει να αποχωρήσει από το συνασπισμό πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά μόνη της» δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.

Η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώνεται το 2021.

«Οι μεγάλοι συνασπισμοί θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν μόνο εξαιρέσεις» τόνισε ο Σόιμπλε. «Αλλά από το 2005 έχουμε δέκα χρόνια μεγάλων συνασπισμών. Προφανώς ήταν πολλά» εκτίμησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας