Σωματείο νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ: Συνάδελφοι υγειονομικοί ξεσηκωθείτε!

Σωματείο νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τον συνεχή εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς. Την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ο καθένας από το πόστο του, δίνουν σκληρή μάχη απέναντι στην πανδημία (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνολόγοι-παρασκευαστές, τεχνικοί, διοικητικοί, εργαζόμενοι στην  καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη) η κυβέρνηση με θρασύτητα εξακολουθεί να  προκαλεί.

Την ώρα που  έχουν χάσει την ζωή τους 5 συνάδελφοι από κορωνοϊό, 10 χαροπαλεύουν αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ και χιλιάδες έχουν νοσήσει, η κυβέρνηση αρνείται να κάνει το αυτονόητο. «Με ένα νόμο και ένα άρθρο» να νομοθετήσει την ένταξη όλων στα ΒΑΕ. Όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι το υγειονομικό επάγγελμα, ειδικά στις συνθήκες των νοσοκομείων αποτελεί τον ορισμό του βαρέος και ανθυγιεινού.

Την ώρα που σχεδόν όλο το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει δουλειά για δύο, λόγω των τραγικών ελλείψεων, θυσιάζοντας ακόμα και τις άδειες ευπαθών ομάδων ή ειδικού σκοπού, η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους και να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις παρά τάζει «μόρια για μεταξωτές κορδέλες» και εικονικά νούμερα προσλήψεων.

Την ώρα που αφιλοκερδώς όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει υπερεντατικό αγώνα στο  μετερίζι της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση, με περισσή θρασύτητα, προσπαθεί και πάλι να μας διασπάσει, να διαρρήξει την ενότητα μας, διαδίδοντας ότι θα δώσει ένα “επίδομα ζητιανιάς” σε ένα μικρό μόνο τμήμα υγειονομικών, λες και οι υπόλοιπες ειδικότητες και κλάδοι έρχονται στη δουλειά για πλάκα. Δεν καταλαβαίνουν ότι το νοσοκομείο είναι μια ενιαία οντότητα, ότι όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας πρέπει να δουλεύουν με ομοιογένεια και συνδυασμένα; Τι επιδιώκουν με την επιδοματολογία σε ομάδες;

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Εδώ και τώρα ένταξη όλων στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος
  • Εδώ και τώρα να δοθεί 13ος μισθός σε όλους τους υγειονομικούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13 ου
  • και 14 ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Εδώ και τώρα στήριξη της δημόσιας, δωρεάν υγείας. Όχι στους εργολάβους, τους ιδιώτες

 Την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στο νοσοκομείο μας προχωράμε σε μαζική συγκέντρωση όλου του προσωπικού στην πύλη στις 8 πμ.

Το σωματείο καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα κλιμακώσουμε τον αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας