“Σφαλιάρες” από ΝΑΤΟ αλλά εχθρός η Ρωσία. Είμαστε στα καλά μας;

2422
νατο

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεν μάσησε τα λόγια του. Το αντίθετο, μίλησε ωμά και σχεδόν κυνικά σε ιταλική εφημερίδα, λέγοντας ευθέως ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σαρατζ, ο οποίος, όπως είπε, “δεν είναι το ίδιο με τον Χαλίφα Χαφτάρ“.

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ ξέρει καλά ποιο είναι το πρόβλημα: το πρόβλημα με την κυβέρνηση Σάρατζ της Τρίπολης, πέραν από το ότι είναι κυβέρνηση των “Αδελφών Μουσουλμάνων” και ανδρείκελο του Ερντογάν, είναι ότι έχει συνάψει ένα παράνομο Μνημόνιο με την Τουρκία, το οποίο καταπατά ευθέως το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, εξαφανίζοντας την ΑΟΖ αυτών των νησιών.

Άλλωστε, επειδή γνωρίζει άριστα το πρόβλημα ο Γενς Στόλτενμπεργκ, για αυτό έκανε αυτήν την δήλωση στήριξης του Σάρατζ και την έκανε με τις πλάτες των ΗΠΑ, ακριβώς για να δικαιώσει την Τουρκία στην καταπάτηση της ελληνικής ΑΟΖ και να δηλώσει ότι η Συμμαχία, παρά το γεγονός ότι ο Σάρατζ καταπατά τα δικαιώματα ενός μέλους της, της Ελλάδας, είναι άξιος θερμής αλληλεγγύης.

Και υπάλληλος του Ερντογάν να ήταν ο Γενς Στόλτενμπεργκ, δεν θα προέβαινε σε μια τόσο θρασεία απρέπεια και μια τόσο άδικη πρόκληση κατά της Ελλάδας, η οποία, μάλιστα, ευλαβώς αναγνώριζε και συνεχίζει , δυστυχώς, να αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Σάρατζ.

Οι δουλοπρεπείς κυβερνήσεις της Αθήνας

Και όμως η Αθήνα υπήρξε τόσο “δουλοπρεπής“, ώστε αντί να σηκώσει γη και ουρανό κατά του Γ.Γ του ΝΑΤΟ, ο οποίος θρασύτατα αγνόησε το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση των εκπροσώπων και των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση του Γ.Γ της Συμμαχίας ήταν εχθρική και πολεμική κατά της χώρας μας, έσπευσε γονυκλινώς, μετά τις “εξηγήσεις” που ζήτησε από το ΝΑΤΟ, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει λάδι τον Στόλτενμπεργκ λέγοντας το αμίμητο: πως ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ  δεν εξέφραζε με τις δηλώσεις του το ΝΑΤΟ αλλά προσωπικές θέσεις!!! Και στο γραφείο του Γ.Γ του ΝΑΤΟ να δούλευε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν θα τολμούσε να προβεί σε τέτοιες εξευτελιστικές δηλώσεις.

Άλλωστε, ήταν τόσο προσωπικές οι δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος στη συνέχεια- μάλλον για να μην υπάρξουν παρανοήσεις- επανέλαβε όσα είπε στη συνέντευξή του μετά από έκτακτη επικοινωνία του με τον Ερντογάν, όπου συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη:

Το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένο να βοηθήσει τη Λιβύη στον τομέα της ανάπτυξης, θεσμών, άμυνας και ασφάλειας ανταποκρινόμενο στο αίτημα του πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας να βοηθήσει το GNA για να ενισχύσει τα θεσμικά του όργανα ασφαλείας“.

Η Αθήνα βγάζει τα μάτια της

Είναι τραγικό ότι η Αθήνα βάζει “προδοτικότατα” το ΝΑΤΟ και τα σχέδια του στην περιοχή, πάνω από τα εθνικά μας συμφέροντα και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Δυστυχώς, αυτό δεν πρέπει να φαίνεται καθόλου παράξενο , αφού η Αθήνα πράττει η ίδια όσα δηλώνει θρασύτατα ο Γενς Στόλτεμπεργκ .

Και τι εννοούμε;

Είναι, δυστυχώς, η Αθήνα εκείνη η οποία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σάρατζ ενεργεί ως όργανο των επεκτατικών σχεδιασμών της Τουρκίας, συνεχίζει να την αναγνωρίζει ως επίσημη, τάχα, κυβέρνηση της Λιβύης. Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι η Αθήνα, επίσης, η οποία στο πλαίσιο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, τάσσεται, χωρίς αιδώ, με τον Τούρκο εισβολέα στη Συρία και αντί, επιτέλους, να αποκαταστήσει-έστω αυτό- πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, ανοίγοντας πρεσβεία στη Δαμασκό, τις  οποίες διπλωματικές σχέσεις αυθαίρετα διέκοψε πριν 8 χρόνια,  διόρισε για τα μάτια του κόσμου μόνο διπλωματική υπάλληλο στη Δαμασκό, αποδεχόμενη ότι η Συρία είναι χώρα “περιορισμένης ευθύνης” και υπό προθεσμία!

Στροφή στην πορεία της χώρας

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν διαθέτει κυβερνήσεις που να υπηρετούν το εθνικό συμφέρον αλλά κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των Βρυξελλών, της Γερμανίας και των ΗΠΑ και στο βαθμό που τα τελευταία συμπίπτουν με τα συμφέροντα της Ελλάδας, εξυπηρετούνται παρεμπιπτόντως και αυτά.

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη όχι μόνο μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης αλλά και μιας επικίνδυνης εθνικής κρίσης, από την οποία, αν συνεχίσουμε τις ίδιες πολιτικές υποτέλειας, θα προκύψουν μεγάλες και ανεπίστρεπτες εθνικές καταστροφές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σήμερα, μια στροφή της χώρας μας με δύο μεγάλα βήματα: την έκδοση εθνικού νομίσματος σε μια πορεία αποδέσμευσης από την Ε.Ε και στην ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας με τη Ρωσία, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης πολιτικής οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων,  αποκτά σημασία εθνικής επιβίωσης και αφετηρία για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα στις νέες συνθήκες και τους νέους συσχετισμούς στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πολλοί ισχυρίζονται, ακόμα, ότι το ευρώ θωρακίζει την οικονομία και την ασφάλεια μας. Όσον αφορά τα της ασφάλειας, είναι μάλλον ανέκδοτο. Όσον αφορά την οικονομία, θυμίζουμε, μονάχα, πως από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε και στο ευρώ, η χώρα μας βρίσκεται, σχεδόν, σε οικονομική στασιμότητα, ενώ όταν μπήκαμε στην Ε.Ε είχαμε το ίδιο ΑΕΠ με την Τουρκία και τώρα η Άγκυρα, με το δικό της νόμισμα, έχει τετραπλάσιο εθνικό προϊόν και ισχυρή παραγωγική βάση σε σχέση με την Ελλάδα.

Για όσους ισχυρίζονται, επίσης, ότι η Ρωσία υποστηρίζει την Τουρκία, παραγνωρίζοντας τη μεταξύ τους λυκοφιλία, τους υπενθυμίζουμε ότι με δύο πρόσφατες ευκαιρίες ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν άνοιξε πόρτες και παράθυρα για αναβάθμιση των σχέσεων με την Ελλάδα, ενώ οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία του Ερντογάν είναι τόσο καλές, ώστε χάρη στη Ρωσία του Πούτιν, που έβαλε βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να μην περάσει ο σχέδιο Ανάν, υπάρχει η Κύπρος, όπως χάρη στη Ρωσία υπάρχει η Συρία και δεν έχει γίνει βορρά του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών  και χάρη στη Ρωσία συνεχίζει τη σθεναρή αντίσταση ο Χαλίφα Χαφτάρ απέναντι στο φιλοτουρκικό καθεστώς Σάρατζ.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας