ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αυτό που δεν τόλμησε ούτε η Χούντα!

4637
Τουρκία

Εντελώς συμπτωματικά(;),  την ημέρα έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου η πΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για την έναρξη των διαδικασιών ένταξης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποφάσισε την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών.  Επικαλούμενη μάλιστα θέματα εθνικής ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα κινήσεις «υπονόμευσης» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι φανερό, ότι μια τέτοια , πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα( ούτε η Χούντα δεν είχε προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου) δεν έχει καμία σχέση με τις προφάσεις που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά αντίθετα είναι μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού (και όχι μόνο).

Έρχεται σαν συνέχεια της ολοένα και μεγαλύτερης απόλυτης πρόσδεσης της κυβέρνησης στα πιο επιθετικά και φιλοπόλεμα συμφέροντα των ΗΠΑ στη περιοχή. Η ένταξη στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου, η αρωγή στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική, μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών, η αναβάθμιση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, είναι κινήσεις που ουσιαστικά εντάσσονται στην πλήρη αποδοχή και υλοποίηση του ,από τη δεκαετία του ΄90, σχεδίου, του εθνικιστικού Δικτύου 21, για μετατροπή της Ελλάδας στο πιο υπάκουο, προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στη περιοχή , στη θέση της Τουρκίας.

Η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις είναι ένα έργο με πολλά επεισόδια. Η Ελλάδα, ακόμη και στα χρόνια του Ψυχρού πολέμου, φρόντιζε να διατηρεί, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μια πιο «ήπια» στάση απέναντι στις ΛΔ της περιοχής αλλά και την ίδια την ΕΣΣΔ.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η πολιτική, όχι μόνο εγκαταλείφτηκε, αλλά η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ακόμη και σε διπλωματικές ενέργειες ανοιχτά προκλητικές και εχθρικές. Το κλείσιμο της συριακή πρεσβείας στην Αθήνα, η επίσκεψη Τσίπρα στον ηγέτη του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, πραξικοπηματία Ποροσένκο είναι χαρακτηριστικές.

Η απέλαση είναι βέβαιο  ότι δε στοχεύει τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, όσο στο εξωτερικό. Είναι πάτημα για αντίστοιχες κινήσεις από την κυβέρνηση Ζάεφ, στ προσπάθειά του να αποδυναμώσει το αντιπολιτευτικό bloc στην πΓΔΜ.

Για άλλη μα φορά αποδεικνύεται ,καθώς η κίνηση αυτή έγινε σε συνεννόηση, (αν όχι σε υποτακτική υλοποίηση)με την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα, το πόσο σημαντικό είναι για την πολιτική των ΗΠΑ στη περιοχή η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πόσο το ελληνικό αντι ιμπεριαλιστικό , αντι πολεμικό κίνημα δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των απαιτούμενων περιστάσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στην πλέον αμερικανόδουλη , τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ειρήνη στη περιοχή και για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κα του λαού.

3 Σχόλια

  1. Μα γιατί την συγκρίνετε με την χούντα;; Αυτή η κυβέρνηση είναι χειρότερη χούντα!!!! Μήπως νομίζετε ότι έχουμε δημοκρατία???

  2. Οι Ρώσοι ασφαλώς και προβαίνουν σε πιέσεις, παρεμβάσεις, χρηματισμούς, εξαγορές κλπ. Για να προωθήσουν τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα στα Βαλκάνια. Το ίδιο πράττουν και οι Αμερικάνοι και οι διάφοροι Ευρωπαίοι. Άλλωστε οι πρεσβείες δεν είναι εκκλησίες. Το περιτύλιγμα για κατασκοπία, δίκτυα πληροφοριών και επιρροής είναι… Σ’ ένα κράτος “σοβαρό” και ανεξάρτητο, είναι απολύτως προφανές ότι όσους εντόπιζε να κάνουν “παιχνίδια” θα τους έλεγε το απλό “περάστε έξω και μην σας ξαναδούμε στη γειτονιά” (απέλαση). Αυτές οι κινήσεις προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού και εκπέμπουν μήνυμα αποφασιστικότητας και για άλλους. Αρα η χώρα δεν ειναι ένα πεδίο βολής φθηνό για κατασκόπους, ολιγάρχες κλπ. Αυτό το “σχημα” προφανώς δεν αντιστοιχεί στα πρόσφατα γεγονότα. Οι ελληνικές “μυστικές” (χα!) υπηρεσίες προφανώς ειδοποιήθηκαν από άλλες (ΗΠΑ; Ευρωπαϊκες;) για τη δράση των Ρώσων. Προφανώς οι Ρώσοι δεν “μαζεύτηκαν”, σκεπτόμενοι αλλαζονικά “και τί έγινε; και τί θα μας κάνουν;”, οπότε δεν ήθελε και πολύ να εξελιχθεί έτσι το πράγμα και να οδηγήσει την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στην αμερικάνικη αγκαλιά.
    Απ’ την άλλη μαθαίνουμε (για όσους δεν θυμούνται) ότι το “Αγιο” Όρος είναι ο παράδεισος των διαφόρων “παικτών” υπό το μανδύα της καλογερικής. Γι’ αυτό και έρχεται ο Πούτιν, γι’ αυτό και κατά καιρούς πάνε διάφοροι που εκ πρώτης όψεως είναι “ξεκάρφωτοι”. Η ρώσικη εκκλησία ηταν από ένα σημειο και μετά κλάδος επιχειρήσεων της KGB και τέτοια παραμένει και σήμερα. Η αριστερά αν ήθελε να σπάσει αυτό το κρατίδιο του αγίου όρους και να τελειώνει με τα παιχνίδια αυτά, απλά θα έβαζε τέλος στα άβατα και στις αηδίες και θα το άδειαζε, αποδίδοντας ένα ομορφο μέρος στο λαό για να βλέπει τα σημαντικά μνημεία. Και τέρμα τα “παπαδαριά” και τα πρακτοριλίκια και τα Βατοπέδια και πολλά άλλα. Αλλά θέλει αριστερά με @@ κι όχι @@ αριστερά. Διότι εντάξει αμερικανόδουλοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά αυτό δεν μας κάνει να συμπαθούμε και τους “συντρόφους ρώσους” (αντε να μην θυμηθούμε τώρα κατι επισκέψεις και υποκλίσεις).

    • Πολλά «αυτονόητα» και «αυταπόδεικτα» αξιώματα περιέχει η τοποθέτησή σας… Από πού ακριβώς προκύπτει το «ασφαλώς» που χρησιμοποιείτε για τους Ρώσους;;; Διαθέτετε αποδεικτικά στοιχεία;;; Εδώ και η δύσμοιρη Τερέζα Μέι στην υπόθεση Σκπριπάλ χρησιμοποίησε την έκφραση «Highly likely» («εξαιρετικά πιθανό») σε σχέση με την – υποτιθέμενη – εμπλοκή των Ρώσων… Και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο ενοχής τους, εν παρόδω…
      Κανένας δεν υποστηρίζει ότι οι πρεσβείες είναι «εκκλησίες». Ωστόσο φαίνεται ότι προσπερνάτε με χαρακτηριστική άνεση το «αλώνισμα» που πραγματοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες και οι πρεσβείες των «συμμάχων χωρών», με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, εδώ και δεκαετίες… Απελάθηκε μήπως όλα αυτά τα χρόνια κάποιος Αμερικανός ή άλλος δυτικός διπλωμάτης από τη χώρα μας;;; Όταν μάλιστα είναι πασίγνωστες οι εμπλοκές των – κατά τα λοιπά «συμμάχων» – τόσο στην κατάσταση πολιτικής ανωμαλίας στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, στον ερχομό της Χούντας και στην τραγωδία της Κύπρου;;; Οι Ρώσοι σας «μάραναν»…
      Και, μια που αναφέρατε και το Άγιο Όρος, αναφέρεστε στις επισκέψεις του Πούτιν (αφαιρώντας μάλιστα εντελώς από τον συλλογισμό σας την εκδοχή των αυστηρά προσωπικών λόγων επίσκεψης) και δεν λέτε κουβέντα για τα «σούρτα-φέρτα» του διαβόητου κυρίου Τζέφρι Πάιατ εκεί (μήπως άλλαξε… δόγμα κι έγινε ορθόδοξος ο κύριος πρεσβευτής και μας το κρύβει;;;). Επίσης, φαίνεται ότι αγνοείτε παντελώς, ότι το Άγιο Όρος δεν αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας, αλλά αποτελεί, ουσιαστικά, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ «κρατίδιο», που βρίσκεται υπό την σκέπη του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και όπου κάποιες από τις υπόλοιπες ορθόδοξες εκκλησίες (όπως τα Πατριαρχεία Μόσχας και Σόφιας) διαθέτουν εκεί «μετόχια», δηλαδή αυτοδιοικούμενες μονές που υπάγονται οργανικά στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Το ελληνικό κράτος απλούστατα δεν έχει ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα και ΚΑΜΙΑ δικαιδοσία ν’ αλλάξει ούτε την αρχή του «αβάτου» (που κι εμάς μας ενοχλεί, αλλά, καλώς ή κακώς, δεν μας πέφτει λόγος)… Εκτός εάν πιστεύετε ότι ζούμε σε κάποια φοβερή επαναστατική εποχή, όπου επιβάλλεται και το ανάλογο (επαναστατικό) Δίκαιο… Μελετήστε καλύτερα τα πράγματα, θα σας βοηθήσει να βγάζετε πιο ορθά και αντικειμενικά συμπεράσματα…
      Τέλος, η πολιτική δεν ασκείται βάσει συμπαθειών και αντιπαθειών, αλλά βάσει συγκεκριμένων ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (για εμάς τους αριστερούς όλων των αποχρώσεων, φανταζόμαστε, ότι τα συμφέροντα που λαμβάνονται πρωταρχικά υπόψην είναι τα ΤΑΞΙΚΑ αυτών των τάξεων που υπερασπιζόμαστε αξιακά και, κατ’ επέκταση, τα ΕΘΝΙΚΑ, υπό την έννοια ότι το 90%+ του πληθυσμού της χώρας μας ανήκει ταξικά στο «έθνος» των «κολασμένων της Γης» και όχι σε αυτό των «εχόντων και κατεχόντων»… (Α! Και τις «υποκλίσεις» στους «συντρόφους Ρώσους» πού τις είδατε;;; Πάλι, βεβαίως, σας «ξεφεύγουν» κάτι «γονυκλισίες» στις ΗΠΑ και στους δυτικούς «συμμάχους» κάποιων άλλων, που συστηματικά δεν βάζετε στο στόχαστρο)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας