Συριακά ΜΜΕ: Οι μισθοφόροι Ερντογάν στη Συρία ετοιμάζονται για Ουκρανία

491
Ερντογάν στη Συρία ετοιμάζονται

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών είχε δώσει εντολή στους ηγέτες των μισθοφόρων του αποκαλούμενου “Εθνικού Στρατού” να προετοιμαστούν για τη δυνατότητα αποστολής τους στην Ουκρανία σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πηγές από τους μισθοφόρους που έδρασαν ως εμπροσθοφυλακή κατά την τουρκική εισβολή στη Συρία, αλλά και ως δυνάμεις ενισχύσεων στον πόλεμο στη Λιβύη, η τουρκική κίνηση έγινε μετά από αίτημα της Ουκρανίας, το οποίο έγινε από Ουκρανούς αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με Τούρκους αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα, λέει ο Syrian Observer. Βάσει αυτής της συνάντησης, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών αποφάσισε να λάβει ορισμένα μέτρα για να σταθεί δίπλα στην Ουκρανία.

Μια πηγή κοντά στους μισθοφόρους, την οποία επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ΑΝΗΑ και αναπαράγει ο Syrian Observer επιβεβαίωσε ότι αφότου οι τουρκικές οδηγίες έφτασαν στους ηγέτες των μισθοφόρων, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες επιταχύνθηκαν.

Πρόσθεσε ότι άνοιξαν κέντρα μυστικής εγγραφής για να καταχωρηθούν τα ονόματα των μισθοφόρων που επιθυμούν να πάνε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΑΝΗΑ, η Άγκυρα όχι μόνο πλήρωσε εκ νέου τους μισθοφόρους και εξέδωσε τις εντολές της να προετοιμαστεί για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη στο ουκρανικό μέτωπο, αλλά διαδόθηκε μέσω διαμεσολαβητών που συνεργάστηκαν μαζί της ότι το “ουκρανικό συμβόλαιο” θα είναι πιο ελκυστικό ουσιαστικά από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για την αποστολή μισθοφόρων στα μέτωπα της Λιβύης και στην περιοχή του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν μεταξύ αυτών των διαμεσολαβητών, το μηνιαίο ποσό κάθε μισθοφόρου που θα πηγαίνει στην Ουκρανία μπορεί να φθάσει τα 4.000 δολάρια και η αναμενόμενη αποστολή αυτών θα είναι η ανάπτυξη και η μάχη στα σύνορα της Ουκρανίας, η οποία απειλείται από την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων.

Οι πηγές αποκάλυψαν ότι, δεδομένης της σημασίας και της σοβαρότητας της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την εξασφάλιση μιας πρώτης παρτίδας τουλάχιστον 7.000 μισθοφόρων, για να είναι υπ’ ατμόν όταν ληφθεί το “πράσινο φως” για να αποσταλούν στην Ουκρανία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προσπαθεί να εξαπλώσει την επιρροή του στο πλαίσιο του δόγματος του “παντουρκισμού”, μετά τη σύσφιξη των σχέσεων με την Ουκρανία και σε αυτό το πλαίσιο προ μηνών αναλυτές είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι Ρωσία και Τουρκία πρόκειται να εμπλακούν σε νέα στρατιωτική επιθετικότητα, μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τα στοιχήματα να “παίζουν” μεταξύ Αμπχαζίας και Κριμαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας