Kαίριο πλήγμα του ΡΚΚ: Ανατίναξε στις 20/5 λεωφορείο με τουρκικές ειδικές δυνάμεις

1982
καίριο

Ένα καίριο κτύπημα δέχθηκε η τουρκική Στρατοχωροφυλακή από τις δυνάμεις του HPG, του στρατιωτικού βραχίονα του ΡΚΚ: Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΒΙΜ (Κέντρο Τύπου του HPG) το περιστατικό συνέβη στις 20 Μαΐου  στην περιοχή Γκουρμπουλάκ της επαρχίας Ντογουμπαγιαζίτ του νομού Άγρι.

Οι ανταρτικές δυνάμεις μετά από πληροφορία που είχαν παρακολούθησαν λεωφορείο που μετέφερε μέλη των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής (JÖH).

Το λεωφορείο μετέφερε 45 μέλη των ειδικών δυνάμεων έγινε στόχος των ανταρτών όταν αποκόπηκε από σημείο στο οποίο βρισκόταν πολλά θωρακισμένα οχήματα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το λεωφορείο καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Το ΒΙΜ ανακοίνωσε ως μετά από αυτήν την δράση, άρχισε στην περιοχή στρατιωτική επιχείρηση με την στήριξη δύο ελικοπτέρων ΑΤΑΚ, εκ των οποίων το ένα καταρρίφθηκε από τους αντάρτες και το άλλο χτυπήθηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την περιοχή.

2 Σχόλια

  1. Να πω και κάτι φαρμακερό κι αν θέλει η Ίσκρα το αφήνει: Μια κυρία,που έγραφε σε αριστερή εφημερίδα,ότι βρήκε πάρα πολύ βάρβαρο το λιντσάρισμα ενός προδότη από το λαό σε κινηματογραφικό έργο,επειδή ο προδότης ήταν δεμένος,πόσο θα έχει συγκλονιστεί από φρίκη,που τόσοι στρατιώτες ανατινάχτηκαν χωρίς καμιά προειδοποίηση,να αδειάσουν το λεωφορείο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας