Συνεχάρη τον Ερντογάν ο Τραμπ, Γιούνκερ, Τουσκ

1237
ερντογάν

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχάρη για την επανεκλογή του ο Ντόναλντ Τραμπ και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βελτιώσουν τους διμερείς δεσμούς τους σε ό,τι αφορά την άμυνα και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ερντογάν τόνισαν ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί το υπάρχον σχέδιο για την πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας.

Τέλος, έγινε γνωστό πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απέστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του.

Στην κοινή τους επιστολή οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στενά με τον Ερντογάν.

«Σας συγχαίρουμε για την επανεκλογή σας. Η Τουρκία είναι υποψήφιο κράτος-μέλος και βασικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στενά σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για τις Ερωτουρκικές σχέσεις, όπως η ασφάλεια, η μετανάστευση και η ενέργεια», ανέφεραν Γιούνκερ και Τουσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας