Συναυλία: «Φέτος δεν πάμε Eurovision – Στηρίζουμε Παλαιστίνη»

1420
συναυλία

Η ελληνική πρωτοβουλία του BDS, του διεθνούς αντιρατσιστικού κινήματος που προωθεί το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους-απαρτχάιντ στο Ισραήλ, καλεί σε μία εκδήλωση ενάντια στη διοργάνωση της φετινής Eurovision στο Ισραήλ, την Κυριακή 5 Μαΐου στο Gagarin 205.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Σπύρος Γραμμένος, Μεθυσμένα Ξωτικά, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Ζωρζ Πιλαλί, Τσολιάς (Ελληνοφρένεια), Lost bodies, Beggars, Mc Yinka.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του με σκοπό να παρουσιάσει «το καλό πρόσωπο του» και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019.

Ο Roger Waters κάλεσε την Κατερίνα Ντούσκα να ακυρώσει τη συμμετοχή της, με ένα προσωπικό video-μήνυμα. «Να πας εκεί, στο Ισραήλ, θα είναι μεγάλο λάθος», λέει το θρυλικό μέλος των Pink Floyd καλώντας την Ελληνίδα τραγουδίστρια να ακούσει την παράκληση της παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών.

Το BDS Greece καλεί την εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διαγωνισμό να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ. Αντ’ αυτού την καλεί να ερμηνεύσει το τραγούδι της Better Love στη συναυλία της Κυριακής 5 Μαΐου, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

 

Κυριακή 5 Μαΐου, στις 8:00μ.μ.
στο Gagarin 205 Live Space (Λιοσίων 205, Αθήνα)
Ενδεικτική συνεισφορά για την κάλυψη των εξόδων: 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας