Συνέντευξη Λαφαζάνη στον Πύργο: Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την ρήση «μια φορά μνημόνιο, για πάντα μνημόνιο»!

1754
baily
Συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε στον Πύργο Ηλείας.
Παν. Λαφαζάνης: «Το τρίτο απεχθές μνημόνιο υλοποιήθηκε. Ζήτω το τέταρτο και καταστροφικότερο μνημόνιο. Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την ρήση: Μια φορά μνημόνιο, για πάντα μνημόνιο!».

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, επισκέφθηκε σήμερα τον Πύργο Ηλείας, όπου πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία.

Ο Παν. Λαφαζάνης έδωσε την Κυριακή το πρωί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Νομού Ηλείας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε σχετικά με τις συζητήσεις για το Σκοπιανό τα εξής:

«Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος τακτική και λάθος προσανατολισμό σε σχέση με το Μακεδονικό ζήτημα, το οποίο είναι πρώτα απ’ όλα θέμα αλυτρωτισμού σε βάρος της Ελλάδας, αλυτρωτισμός που έχει ως διεκδίκηση στρατηγικό βάθος για την γειτονική χώρα.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε «λύση» στο Μακεδονικό ζήτημα, απλώς και μόνο για να διευκολυνθεί η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και για να προωθηθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στην περιοχή.

Εμείς τονίζουμε κάτι απλό και πολύ σαφές. Καμία λύση στο Σκοπιανό για χάρη του ΝΑΤΟ και για να ενταχθεί η FYROM στην Ατλαντική Συμμαχία.

Μια περαιτέρω ΝΑΤΟποίηση της περιοχής και η μετατροπή της FYROM σε πολιτικοστρατιωτικό ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο θα εκθέσει τη χώρα μας, τα εθνικά μας θέματα, τα Κεντροδυτικά Βαλκάνια και ολόκληρη την περιοχή μας σε ανυπολόγιστους κινδύνους».

Ο Παν. Λαφαζάνης απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η στρατηγική τρόικας και μνημονιακών κυβερνήσεων για ‘’συνταξιούχους χωρίς σύνταξη’’ ή, καλύτερα, για ‘’πεινασμένους και εξαθλιωμένους συνταξιούχους’’ υλοποιείται ταχύτατα. Οι συντάξεις με το πολυνομοσχέδιο δέχονται ανεπανόρθωτα πλήγματα και δεν επιτρέπουν την επιβίωση στους απόμαχους της δουλειάς, στέλνοντας το μήνυμα στις νεότερες γενιές ότι η σύνταξη γι’ αυτές θα είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Την ίδια ώρα, επίσης, που η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων στρωμάτων προκαλεί ματωμένα πλεονάσματα, η κυβέρνηση πετσοκόβοντας από 1/1/2020 το αφορολόγητο όριο, δίνει την χαριστική βολή στα πλατιά φτωχά λαϊκά στρώματα που έχουν εργασία και ενταφιάζει κάθε μέλλον για την οικονομία και την κοινωνία».

Ο Παν. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «τα υπερπλεονάσματα, τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει, τάχα, αντισταθμιστικές κοινωνικές και φορολογικές παρεμβάσεις, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραπλανητική, σε μεγάλο βαθμό, προπαγάνδα, ενώ αυτά καθεαυτά τα υπερπλεονάσματα, που θα υπάρξουν, θα αξιοποιηθούν για εκμαυλιστικές κυβερνητικές πελατειακές σχέσεις».

«Το πολυνομοσχέδιο ισοδυναμεί με νέο, τέταρτο, εφιαλτικό μνημόνιο, το οποίο θα φορτώσει μέχρι το 2022 στον ελληνικό λαό βάρη αστρονομικού ύψους 19,5 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο το δόγμα: ‘’Μια φορά μνημόνιο, τότε για πάντα μνημόνιο’’».

Σε άλλο σημείο των απαντήσεών του ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η υποθήκευση εθνικού πλούτου της τάξης των 25 δισ. στους πιστωτές για ένα επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος, που δεν μπορεί να αποπληρωθεί, ισοδυναμεί με ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας και επομένως με μείζονα εθνική προδοσία, που επισύρει κακουργηματικές ποινικές ευθύνες».

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι σειρά διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου καθιστούν σχεδόν αδιαπέραστη την ένταξη στον ν. Κατσέλη και αφήνουν απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και την λαϊκή περιουσία στο μεγαλύτερο σχέδιο αρπαγής ιδιωτικού πλούτου στην χώρα από την ίδρυσή της, που αντιπροσωπεύουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι διώξεις σε βάρος όσων αγωνίζονται εναντίον τους, όπως η δίωξη στο πρόσωπό μου».

Ο Παν. Λαφαζάνης κατέληξε απαιτώντας «να αποσυρθεί και να ακυρωθεί το πραξικοπηματικό νομοσχέδιο εξπρές». «Διεκδικούμε», τόνισε, «μια δημοκρατική ριζοσπαστική ανατροπή στην χώρα για μια νέα προοδευτική δημοκρατική πορεία κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης της πατρίδας μας, χωρίς κηδεμονίες, εξαρτήσεις και κηδεμόνες και χωρίς μνημόνια και λιτότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας