Συνάντηση Χαλίφα Χαφτάρ με Ρώσο υπουργό Άμυνας-Τι συζήτησαν για τη Λιβύη

859
χαφτάρ

Με τον ηγέτη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1230133930277449730

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) και συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στρ. Σεργκέι Σοϊγκού συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Στρατού της Λιβύης. Συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

«Τόνισαν τη σημασία των συνομιλιών που έλαβαν χώρα στη Μόσχα στις 13 Ιανουαρίου για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαδικασίας ομαλοποίησης στη χώρα», πρόσθεσε.

Στις 13 Ιανουαρίου, μετά από διαπραγματεύσεις στη Μόσχα προέκυψε ένα προσχέδιο συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Σύμφωνα με το επίμαχο προσχέδιο, τα εμπλεκόμενα μέρη δεσμεύονται να τηρήσουν το καθεστώς της εκεχειρίας, χωρίς προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει επισκεφτεί και την Αθήνα, όπου είχε συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπως και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας