Συνάντηση Λαφαζάνη με τον βουλευτή της Ουκρανικής αντιπολίτευσης Evgeni Beliskii

2434
Beliskii
Ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και ο Ανδρέας Ζαφείρης είχαν μακρά συνάντηση και συζήτηση στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα με τον Evgeni Beliskii, βουλευτή του μετώπου της δημοκρατικής Ουκρανικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει 44 βουλευτές στην σημερινή Ουκρανική Βουλή.
Ο Εvgeni Beliskii ανήκει στο κόμμα των περιφερειών και κατάγεται από την Μελιτούπολη (Melitoupoli), μια πόλη κοντά στην Μαριούπολη (Marioupoli) , η οποία έχει ισχυρή ελληνική κοινότητα.
O Evgeni Beliskii ενημέρωσε αναλυτικά τον Παναγ. Λαφαζάνη για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα για τον σκληρό αγώνα που διεξάγει η ουκρανική αντιπολίτευση και ο Ουκρανικός λαός για δημοκρατία στη χώρα ενάντια στο καθεστώς Ποροσένκο και τις αμερικάνικες επεμβάσεις στην Ουκρανία.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης ενημέρωσε, επίσης, από την πλευρά του για την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας κάτω από την μπότα των μνημονίων και τον αγώνα της ΛΑ.Ε για ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό μέτωπο που θα βάλει τη χώρα στην τροχιά ενός ριζοσπαστικού μεταβατικού προγράμματος ανασυγκρότησης με εθνικό νόμισμα και σε ρήξη με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στο Ουκρανικό δημοκρατικό κίνημα και εξέφρασε την αντίθεση του στις αμερικανικές και ευρωενωσιακές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία όπως και την πλήρη αντίθεση του στο καθεστώς Porosenko και την ανοχή και κάλυψη που το τελευταίο προσφέρει στον Ουκρανικό φασισμό.

Το δόγμα της Δύσης πως θα πολεμήσουμε την Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό πρέπει να συντριβεί.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης κατήγγειλε τις διώξεις και δολοφονίες αγωνιστών ς ιδιαίτερα στην Ανατ. Ουκρανία και τις κυβερνητικές πολεμικές επιχειρήσεις στο Donbas και στο Donietsk και τάχθηκε υπέρ της ειρήνευσης στην Ουκρανία και την τήρησης των συμφωνιών του Minsk.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης εξέφρασε, επίσης, την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στον ελληνισμό της Ουκρανίας και ζήτησε την πλήρη προστασία όλων των δικαιωμάτων του και πρώτα απ’ όλα της ομιλίας και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, κάτι που διώκει στη πράξη το Ουκρανικό καθεστώς, μαζί με τις άλλες γλώσσες και της Ρωσικής συμπεριλαμβανομένης.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, που υποταγμένη στο αμερικανο – ΕΕ μπλοκ, στηρίζει το νεοψυχροπολεμικό καθεστώς Ποροσένκο όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στο Chievo.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλ. Τσίπρας στην Ουκρανία, δείχνοντας περιφρόνηση, δεν ζήτησε καν να δει την Ουκρανική αντιπολίτευση και να ακούσει τις θέσεις της.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ΛΑ.Ε θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις προσπάθειες αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό στη χώρα, στην Ευρώπη και στο ευρωκοινοβούλιο για μια ειρηνική Ουκρανία, γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την άλλη Ευρώπη.

20170319_130500
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας