Συμπαράσταση στο Sputnik Τουρκίας: «Στην Τουρκία η ελευθεροτυπία δοκιμάζεται από παλιά»

919
τουρκία

Δήλωση συμπαράστασης στους συνεργάτες του πρακτορείου Sputnik στην Τουρκία που συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα έκανε στο Sputnik o Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Στην Τουρκία η ελευθεροτυπία δοκιμάζεται από παλιά. Δημοσιογράφοι έχουν πληρώσει με τη ζωή τους ή την ελευθερία τους την δουλειά τους. Ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η επικοινωνία και να έχουν πρόσβαση σε συνήγορο οι συλληφθέντες συνεργάτες του πρακτορείου. Συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα θύματα παραβιάσεων του κράτους δικαίου στη γειτονική χώρα» επισημαίνει στο Sputnik o Γιάννης Φ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία στην Τουρκία έθεσε νωρίτερα υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη και τρεις υπαλλήλους, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του πρακτορείου.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι τρεις υπάλληλοι του Sputnik στην Άγκυρα δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους. Οργανωμένες ομάδες προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας