Στα όρια πολέμου Ουκρανία&Ρωσία-Ελλάδα στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία;-Ολοκαύτωμα η χώρα;

1910

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και από μέρα σε μέρα ίσως να ξεσπάσει μεταξύ τους πόλεμος, τον οποίο τόσο η Δύση όσο και το αντιδημοκρατικό-βοναπαρτικό καθεστώς του Κιέβου φέρνουν όλο και πιο κοντά με τις επιτόπιες προκλήσεις τους και την περιφρόνησή τους προς τις λογικές προτάσεις ειρήνης της Μόσχας.

Στο μεταξύ έγκυρες στρατιωτικές πηγές της χώρας μας υπογραμμίζουν ότι ειδικά τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, μετά την αποστολή Καναδικών ειδικών δυνάμεων στο Ουκρανικό έδαφος, βρίσκονται σε ετοιμότητα και είναι στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας ώστε αν κληθούν να κατευθυνθούν ετοιμοπόλεμες στην Ουκρανία και στα μέρη που θα τους υποδειχθούν. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα να κατευθυνθούν σε πρώτη φάση σε γειτονική προς την Ουκρανία χώρα και να παραμείνουν εκεί ετοιμοπόλεμα για να λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις, αν και όταν χρειαστεί.

Κυβερνητικοί παράγοντες διέψευδαν, αν και χαλαρά, αυτές τις πληροφορίες, τόνιζαν, όμως, ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να κάνει οτιδήποτε υποβοηθητικό έναντι των δράσεων του ΝΑΤΟ και του καθεστώτος του Κιέβου.

Σε όλα τούτα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι σύμφωνες οι πολιτικές δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του τρίτου κόμματος της Βουλής.

Η σύνταξη της Iskra και προσωπικά ο Παν. Λαφαζάνης, υπογράμμιζαν ότι θα είναι μέγα ιστορικό έγκλημα, που θα κινδυνεύσει να μετατρέψει την χώρα μας σε ολοκαύτωμα, αν αποσταλούν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία είτε σε γειτονική χώρα και πολύ περισσότερο αν εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ρωσόφωνων της Ουκρανίας ή και Ρωσικών στρατευμάτων.

Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι σημείωναν ότι καμιά τέτοια απόφαση για αποστολή ελληνικού στρατού δεν μπορεί να ληφθεί παρασκηνιακά, ερήμην του ελληνικού λαού και χωρίς την δημοκρατικά εκφρασμένη βούλησή του, η οποία ποτέ δεν πρόκειται να δοθεί σε ένα τόσο τυχοδιωκτικό και ακραία αντιρωσικό και εμπρηστικό πολεμικό εγχείρημα.

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι της Iskra και ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμιζαν ότι οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα μας πρέπει άμεσα να αναστείλουν κάθε λειτουργία τους και να κλείσουν όσο διαρκεί η Ρωσο-Ουκρανοδυτική ένταση και σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιηθούν πυρπολώντας την ειρήνη και ενισχύοντας Ουκρανικές επιχειρήσεις σε βάρος της Ρωσίας με τη συνδρομή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 

Σε περίπτωση εμπλοκής των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα σε πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της Ρωσίας, αυτό μπορεί να επιφέρει τον βομβαρδισμό τους από πυραύλους είτε από ρωσικά μαχητικά με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρέπει να αναμειχθεί σε οποιαδήποτε ρωσο-ουκρανική ανάφλεξη αλλά αντιθέτως οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης της έντασης και ειρήνης στην περιοχή.

N.Z

1 σχόλιο

  1. Δεν μας εγινε μαθημα η αποστολη εδω και 100 περιπου χρονια Ελληνικη εκστατευτικη αποστολη υπο τη αιγιδα της ΑΝΤΑΤ στη Κριμαια!Τωρα μας ποετοιμαζουν για κατι παρομοιο και χειροτερο.Να παμε να πολεμησουμε τους Ρωσους στο πλευρο ΚΑΙ των Τουρκων!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας