«Στο πόδι» η Αλβανία: Διαδηλωτές πολιορκούν το κοινοβούλιο-Ζητούν παραίτηση Ράμα-εκλογές

641
Αλβανία
Οι διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα για περίπου μία ώρα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν αστυνομικό κλοιό και να εισβάλει στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές, αφού πέταξαν πυροτεχνήματα για περίπου μία ώρα, μια ομάδα προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλει στο κτίριο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αποχώρησε από τη Βουλή τον περασμένο μήνα, ξεκινώντας διαδηλώσεις έξω απ’ το γραφείο του Ράμα, ενώ από σήμερα εγκαινίασε μια νέα τακτική με ανάλογες κινητοποιήσεις έξω από το κοινοβούλιο κάθε φορά που θα συνεδριάζει.

Ο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Αλβανία δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκες εκλογές. Παράλληλα, επέκρινε τους διπλωμάτες δυτικών χωρών που έχουν κάνει έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

Η πολιτική αναταραχή στη γειτονική χώρα ουσιαστικά παραπέμπει στις καλένδες τις λεγόμενες «ενταξιακές διαπραγματεύσεις» της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες επρόκειτο να ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο και ένα από τα βασικά κριτήρια ήταν το αν θα ολοκληρώσει η κυβέρνηση του Ράμα τη «μεταρρύθμιση» στη Δικαιοσύνη. Με δεδομένη την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη γειτονική μας χώρα, η ΕΕ έχει πλέον την απαραίτητη δικαιολογία στα χέρια της, ώστε να αναβάλει επ’ αόριστον τις συνομιλίες με την Αλβανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας