Στις εκλογές με συναίσθημα, ιδεολογία, λογική αλλά και αριθμητική

860
εκλογές

Την Κυριακή  θα βρεθούμε στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές αυτή τη φορά. Μία νέα εκλογική μάχη, η οποία βρίσκει το εκλογικό σώμα κουρασμένο,απογοητευμένο και δύσπιστο. Δύσπιστο σε όσα του υπόσχονται οι δύο πρωταγωνιστές του δικομματισμού. Και νομίζω ότι δικαιολογημένα το αισθάνεται.

Ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα αντιμνημονιακό και υλοποίησε απολύτως σκληρό μνημονιακό ,νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και του λέει: «Ψήφισε εμένα, γιατί εγώ μπορώ να υλοποιήσω καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, την νεοφιλελεύθερη πολιτική γιατί είμαι ο αυθεντικός εκφραστής της» και μάλιστα ζητάει και ενισχυμένη αυτοδυναμία.

Σε αυτές τις εκλογές πηγαίνοντας προς τις κάλπες ,πιστεύω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το συναίσθημα μας,την ιδεολογία μας ,την λογική  αλλά και την αριθμητική.

Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα προηγείται η Ν.Δ και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 2014. Επί της εφαρμογής της πολιτικής, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους. Άρα για τους Αριστερούς-προοδευτικούς ψηφοφόρους δεν πρέπει να υπάρχει το δίλημμα δεξιά ή Αριστερά.

Στόχος σε αυτή την εκλογική μάχη πρέπει να είναι η μη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξη  και ενίσχυση του ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού ,αντινεοφιλελεύθερου μετώπου.Η ενίσχυση και η είσοδο στη Βουλή και της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ( ΛΑΕ) θα μειώσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της Ν.Δ., με βάση όσα αναλύουν οι δημοσκόποι.

-Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αντισταθεί στο δικομματισμό που χρόνια τον ταλαιπωρεί με την αντιεργατική πολιτική ,την συρρίκνωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων,την ανεργία, την μετανάστευση του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της χώρας, με το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου,την εξαθλίωση συνταξιούχων και εργαζομένων,  αλλά και σε εκείνους τους πρόθυμους που λειτουργούν ως δεκανίκι του.

-Να αποκτήσει την αυτοπεποίθησή του και την δυναμική που διαθέτει μέσα από τους αγώνες του.

Η ΛΑΕ αγωνίσθηκε με όλες τις δυνάμεις της, για να μειώσει τις συνέπειες από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές απο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Υπερασπίστηκε και διέσωσε από πλειστηριασμό, πολλές κατοικίες ανήμπορων πολιτών, αγωνίσθηκε ενάντια στη επιτροπεία ,την λιτότητα ,την κρατική καταστολή.

Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στον ελληνικό Λαό και τον καλούμε να μας δώσει δύναμη με την ψήφο του. Γιατί χαμένη ψήφος δεν υπάρχει , εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει χρήσιμη ψήφος.

-Η είσοδος και της ΛΑΕ στην βουλή μειώνει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ.

-Η ΛΑΕ είναι Ριζοσπαστικό Μέτωπο. Η κουλτούρα των συνεργασιών και των συμμαχιών είναι βασικό χαρακτηριστικό της. Η ειλικρίνεια, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση είναι χαρακτηριστικά των μελών και των στελεχών της . Επεδίωξε συνεργασίες για κοινή κάθοδο, οι οποίες δεν καρποφόρησαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε την προσπάθεια.

Εμείς προχωράμε μπροστά ,αποφασιστικά,αλλά κοιτάμε τι συμβαίνει και γύρω μας,κοιτάμε και πίσω μας για να βλέπουμε την απόσταση που διανύσαμε αλλά και τι αφήνουμε. Το κάνουμε γιατί , για να φτάσουμε στον προορισμό μας που είναι μακρινός , δηλ. μία δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία, απαιτούνται συμμαχίες . Σε κάθε στάδιο, μπορεί και διαφορετικές.

Εμείς επιμένουμε ότι για να λυθούν  τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας απαιτείται η συγκρότηση ισχυρού ,ριζοσπαστικού μετώπου που θα στηρίζεται στο λαϊκό κίνημα.

Στηρίζουμε λοιπόν και ψηφίζουμε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία και την λειτουργία των Θεσμών, την διαφάνεια, για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, την μείωση της φορολογίας στα λαϊκά εισοδήματα,την πάταξη της φοροκλοπής και φοροδιαφυγής,την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και την ακύρωση των 75.000 πλειστηριασμών που έρχονται,τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών και την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας, για την εφαρμογή ισχυρής  κοινωνικής πολιτικής , για την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και παιδείας.

Αυγή Θεοδόση

Υποψήφια βουλευτής με την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας