Στη Βουλγαρία το 20% της πλωτής μονάδας LNG ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης

1090
πλωτής

Ως γνωστόν ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης  κατασκευάζεται πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, η οποία αντί να ανήκει στο Δημόσιο όπως όφειλε, χαρίστηκε σκανδαλωδώς για να αντλεί πελώρια κέρδη στον Όμιλο Κοπελούζου.

H Βουλγαρία θα εξαγοράσει το 20% της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, σε μια κίνηση διαφοροποίησης των πηγών από τις οποίες προμηθεύεται φυσικό αέριο. Στόχος, κατά τη Βουλγαρική κυβέρνηση, είναι πέραν της Ρωσίας η οποία παραμένει ο κύριος προμηθευτής της σε φυσικό αέριο, το οποίο τώρα θα λαμβάνει από τον TurkishStream, να προμηθεύεται και αέριο αμερικανικής κατά κύριο λόγο προέλευσης από τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Η Βουλγαρία κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ θα κινείται στον άξονα της Ρωσίας, προσπαθεί να διατηρήσει κάποιες ισορροπίες και με τις ΗΠΑ.

Η κρατικά ελεγχόμενη επιχείρηση Bulgartransgaz θα αγοράσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Gastrade, θυγατρική του ομίλου Κοπελούζου, που αναπτύσσει το έργο.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η Bulgartransgaz   θα λάβει μέρος στο δεσμευτικό market test για τον πλωτό σταθμό και θα δεσμεύσει ετήσια ποσότητα 300 έως 500 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου για τρία έως πέντε χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας