Στην Κίνα ο Τραμπ με αφορμή την ένταση με Β. Κορέα. Για «σχέσεις ισότητας» μιλούν οι Κινέζοι!

1428
κίνα

Στην Κίνα προσγειώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να συζητήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Το επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να είναι η ένταση με τη Βόρεια Κορέα.
Νωρίτερα, ο Τραμπ πραγματοποίησε «παραληρηματική» ομιλία στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, και προσπάθησε να πιέσει – μάλλον ανεπιτυχώς – την Κίνα να απομονώσει περαιτέρω τη Βόρεια Κορέα.
Ο Λευκός Οίκος βλέπει τη χώρα ως κεντρικό παράγοντα στη θέσπιση ορίων στις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας, το Πεκίνο, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι ήδη έχει πράξει πολλά σχετικά.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επεφύλαξε μια σαφώς πιο θερμή υποδοχή στον Αμερικανό πρόεδρο σε σχέση με τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και ο ίδιος ο Τραμπ είχε τονίσει ότι ανυπομονεί να γνωρίσει τον Τζινπίνγκ, μετά τον «πολιτικό του θρίαμβο»(!).

Πώς υποδέχτηκε η Κίνα τον Τραμπ;

Με ένα κόκκινο χαλί, μια στρατιωτική ορχήστρα και με μια σημαία που ανέμιζαν παιδιά, υποδέχτηκε η Κίνα τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια. Επισημαίνεται ότι όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε το Πεκίνο, στο τέλος της θητείας του, δεν υπήρξε κόκκινο χαλί, κάτι που ερμηνεύεται ως στοχευμένη παράλειψη που ήθελε να περάσει τα δικά της μηνύματα.
Η πρώτη κίνηση του ζεύγους Τραμπ ήταν να επισκεφτούν την Απαγορευμένη Πόλη και μάλιστα, θα δειπνήσουν μέσα στο Ανάκτορο, γεγονός που αποτελεί σημαντική τιμή για Αμερικανό πρόεδρο.

Κίνα για ΗΠΑ: Σχέση ισότητας!

Τα κρατικά μέσα της Κίνας κάνουν λόγο για ένα «νέο κεφάλαιο της ιστορίας» βασισμένο σε μια «μεγάλη και ισχυρή σχέση». Πλέον, δεν τίθεται θέμα ισχυρότερης δύναμης, αλλά σχέση ισότητας. Η Κίνα αισθάνεται ότι αυτή ή ώρα έχει έρθει.

Τραμπ για Βόρεια Κορέα

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στη Νότια Κορέα και κατά τη διάρκεια του παραληρηματικού λόγου του στη Σεούλ, υπογράμμισε ότι η Βόρεια Κορέα είναι «μια κόλαση που κανένας άνθρωπος δεν αξίζει».
Το πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ για τα πυρηνικά όπλα έχει θορυβήσει, μεταξύ άλλων, το στρατιωτικοπολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ.
«Μη μας υποτιμάτε και μη μας προκαλείτε» προειδοποίησε ο Τραμπ, από τη Σεούλ, με ιδιαίτερη έπαρση και ύφος «χιλίων καρδιναλίων». Βέβαια, άφησε, προφανώς με περισσή υποκρισία, και ένα παραθυράκι «διαπραγματεύσεων», δηλώνοντας στην Βόρεια Κορέα ότι «θα σας προσφέρουμε μονοπάτι για ένα καλύτερο μέλλον»(!!!).
Παράλληλα, απαίτησε, ουσιαστικά, απ’ όλα τα «έθνη που φέρουν ευθύνη» να απομονώσουν τη Βόρεια Κορέα και να επιβάλλουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ, υποβαθμίζοντας τους διπλωματικούς δεσμούς και τις εμπορικές σχέσεις.
Επίσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τόνισε ότι στο τέλος της περιοδείας του στην Ασία, ο Τραμπ θα αποφασίσει εάν η Βόρεια Κορέα θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία (!!!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας