Στην απεργία της 17ης Μαϊου συμμετέχουν γιατροί, οδοντίατροι και ΕΚΑΒ

1607
γιατροί

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαρτίου, που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλούν τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), καθώς και η Ένωση Ιατρών ΑθήναςΠειραιά (ΕΙΝΑΠ). Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ στηρίζει την πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί και καλεί όλους τους γιατρούς, του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, να στηρίξουν ενεργά την κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν και άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς.
Η ΕΟΟ υποστηρίζει ότι οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου απειλούν την επιβίωση των οδοντιάτρων, και τάσσεται κατά της νέας αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες και τους ελευθέρους επαγγελματίες ζητώντας την κατάργηση του νόμου.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ  προκηρύσσει 48ώρη απεργία στις 17-18 Μαΐου και καλεί τα σωματεία των υγειονομικών φορέων να πρωτοστατήσουν στην απεργιακή μάχη συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ενάντια στα νέα μέτρα.
Η ΕΙΝΑΠ στο ίδιο μήκος κύματος καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Μαΐου.
Τέλος το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία κάνει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προς τα μέλη του.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας