Το κίνημα κατά πλειστηριασμών έδιωξε τα ΜΑΤ από το ειρηνοδικείο

3467

Αποτράπηκε και σήμερα σ’ όλη τη χώρα η αρπαγή σπιτιών και λαϊκής περιουσίας

Μεγάλη νίκη και σήμερα, Τετάρτη 4/10, του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που ακύρωσε σ’ όλη τη χώρα πάνω από 180 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Ακόμα μεγαλύτερη όμως νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου όχι μόνο απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς, αλλά και με αποφασιστικό και μαζικό τρόπο έδιωξε τις δυνάμεις καταστολής μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Πολιτικά απαράδεχτη και απολύτως καταδικαστέα υπήρξε η σημερινή αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ, στο ειρηνοδικείο Αθήνας για να καταστείλουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αλλά και έδωσε εντολή και μπήκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα και προσπάθησαν με τη βία να απωθήσουν και να διώξουν τα μέλη του κινήματος, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ρύθμισης και δημοκρατικής μονιμότητας, οι οποίες επιβάλλουν την δημοσιότητα στις συνεδριάσεις των ειρηνοδικείων.

Οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ μετά από κυβερνητική εντολή, μία ώρα πριν την τυπική έναρξη των πλειστηριασμών, μπήκαν μέσα στην αίθουσα του ειρηνοδικείου Αθήνας με στόχο να επιβάλλουν την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Τα μέλη όμως του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πλημμύρισαν ασφυχτικά την αίθουσα του ειρηνοδικείου και με την μαζική παρουσία τους, τα συνθήματα αλλά και με τα ίδια τα σώματά τους απέκρουσαν τη βίαιη επίθεση των ΥΜΕΤ και τα ανάγκασαν να αποχωρήσουν από την δικαστική αίθουσα.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, και πάλι τα συνθήματα : “Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές”, “αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές”, “ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία”, “κόρακες, κόρακες, κόρακες παντού κι πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες”.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκο, Μάνια Μπαρζέφσκι, Τάσο Μαυρόπουλο, Βασ. Πριμηκύρη κ.α. της Πλεύσης Ελευθερίας με την πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ΕΠΑΜ και του Δεν Πληρώνω. Συμμετείχαν επίσης επιτροπές και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από δήμους του λεκανοπεδίου της Αθήνας, όπως του Ζωγράφου και άλλων και βεβαίως η Ενώτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.

Ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος έδωσε και αυτό το παρών στην πρώτη γραμμή απέναντι στους άνδρες των ΥΜΕΤ, τόνισε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι “η αγωνιστική, ενωμένη, ειρηνική και αποφασιστική παρουσία του κινήματος υποχρέωσε τους άνδρες των ΥΜΕΤ και τις συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα του Ειρηνοδικείου και για άλλη μια φορά να ματαιωθούν οι πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν ποτέ στην χώρα, όχι μόνο στα ειρηνοδικεία αλλά ούτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατέρρευσαν πριν καν ξεκινήσουν. Την πρώτη μεγάλη νίκη κατά των μνημονίων θα πετύχει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών“.

Σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου επιχειρήθηκε ξανά από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και ελάχιστους “συμβολαιογράφους – κοράκια” να βγουν στο «σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες, σε συνέχεια της προσπάθειας για την επίτευξη του κυριότερου στόχου των μνημονίων, δηλαδή την περαιτέρω φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του λαού, που ήδη ζει κάτω από τα όρια της ανέχειας. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση με τη στήριξη των φιλομνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» επιχειρεί να ξεκινήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλαδή την υφαρπαγή περιουσίας από μη έχοντες με ένα «κλικ».

Με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, και σήμερα όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών, απετράπησαν οι προσπάθειες υφαρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών. Όπως αποδείχτηκε μπροστά στη συνεχιζόμενη επιχείρηση «οικονομικής εξόντωσης» των λαϊκών στρωμάτων, το Κίνημα μεγαλώνει διαρκώς και κλιμακώνει τις δράσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των σημαντικών λαϊκών αντιδράσεων και της επικείμενης, περαιτέρω γιγάντωσης τους, κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν έχει υπογράψει τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ οι 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία. Επίσης η ομοσπονδία αστυνομικών με ανακοίνωσή της πριν 10 ημέρες διαμήνυσε προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να στείλει αστυνομικούς εναντίον όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. Όλες αυτές οι αντιστάσεις ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τη σημερινή του δυναμική και νικηφόρα παρουσία και παρέμβασή του στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, έδωσε στην κυβέρνηση, σε όλο το μνημονιακό κατεστημένο, στις τράπεζες, στην τρόικα, στα “κοράκια” και στα κερδοσκοπικά funds ένα νέο ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει την αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και ότι θα ακυρώσει στην πράξη τα σχέδιά τους για συμβατικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.


pro
Ειρηνοδικείο5
Ειρηνοδικειο2
Ειρηνοδικείο4
Ειρηνοδικείο10
 
Ειρηνοδικείο6  Ειρηνοδικείο8
Ειρηνοδικείο3
ειρηνοδικειο
Ειρηνοδικείο7
Ειρηνοδικείο2
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας