Στα 110 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

314
ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Ξεπέρασαν τα 110 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο το 11μηνο του 2021, με τους απλήρωτους φόρους να φθάνουν τα 5,135 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Νοέμβριο τα φορολογικά «φέσια» έφθασαν τα 750 εκατ. ευρώ, διογκώνοντας τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2021 στα 5,135 δισ. ευρώ, από 4,385 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Είναι γεγονός ότι μήνα με τον μήνα όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι φαίνεται να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο τέλος Νοεμβρίου, παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 110,171 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 δισ. ευρώ έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ωστόσο, ο αριθμός των φορολογουμένων οι οποίοι στο τέλος Νοεμβρίου είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκε σε 4,1 εκατ., από 4,3 εκατ. που ήταν στα τέλη Οκτωβρίου. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ υπό αναγκαστικά μέτρα βρίσκονται ήδη 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας