Στα χέρια των Ταλιμπάν πολεμική αεροπορία-Μεγαλύτερη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ

207
Στα χέρια των Ταλιμπάν πολεμική αεροπορία

Iδιαίτερα μεγάλη αεροπορική ισχύ έχουν αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες οι Ταλιμπάν, σχεδόν το ένα τρίτο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», λοιπόν, οι φανατικοί ισλαμιστές, που απέμειναν επικυρίαρχοι στη χώρα, διαθέτουν περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα από χώρες όπως είναι η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία, η Λιθουανία κ.α. Από τα 167 αεροσκάφη που εκμεταλλευόταν επιχειρησιακά η αφγανική πολεμική αεροπορία, όπως τόνιζε στα τέλη Ιουνίου η αμερικανική κυβέρνηση, οι Ταλιμπάν έχουν στα χέρια τους 48 από αυτά, ενώ φέρονται ότι έχουν «κληρονομήσει» και δυο ελικόπτερα Black Hawk.

Ποιος, όμως, τους βοηθά να χρησιμοποιήσουν τα υπερσύγχρονα πτητικά μέσα που έπεσαν στα χέρια τους; Όπως τόνιζε το βρετανικό δημοσίευμα, ηγέτες των Ταλιμπάν πιθανόν να διέταξαν μαχητές τους να αιχμαλωτίσουν πιλότους, που έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, της διαλυμένης πια πολεμικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ακραίοι ισλαμιστές, πάντως, συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα. Χθες, πραγματοποίησαν νέα παρέλαση, τούτη τη φορά στην Κανταχάρ, χρησιμοποιώντας τα στρατιωτικά οχήματα που είχαν προσφέρει οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Μία μεγάλη σειρά από αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα Humvees, λοιπόν, εμφανίστηκε σε βίντεο στο διαδίκτυο να παρελαύνει σε δρόμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν, με τους επιβαίνοντες στα οχήματα να έχουν τοποθετήσει τη σημαία των Ταλιμπάν.

Και στην πόλη Χοστ, όμως, στα ανατολικά της χώρας, υποστηρικτές των ακραίων ισλαμιστών έσπευσαν να προβούν στη χλεύη των νεκρών στρατιωτών των δυνάμεων της Δύσης, πραγματοποιώντας εικονική κηδεία! Την ώρα που περιέφεραν στους δρόμους φέρετρα, καλυμμένα με γαλλικές και βρετανικές σημαίες, συμμαχητές και οπαδοί τους κράδαιναν ψηλά τα όπλα, ενώ άλλοι ύψωναν σημαίες των Ταλιμπάν ή τράβαγαν φωτογραφίες την πομπή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αίσθηση, τέλος, προκαλούσαν και οι εικόνες από την Καμπούλ, όπου μέλη των Ταλιμπάν περπατούσαν στους δρόμους, εξοπλισμένοι με αμερικανικά αυτόματα τυφέκια και φορώντας στολές των δυνάμεων των ΗΠΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας