Σταυρόπουλος: Ο κάθε συνταξιούχος θα χάσει 2-3 συντάξεις το χρόνο (βίντεο)

2091
συνταξιούχος

Οργάνωση, συντονισμός και μαζικά σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων και αυτούς που τις εφαρμόζουν – Εναλλακτική λύση χωρίς σύγκρουση και έξοδο από ευρώ και ευρωζώνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Στην εκπομπή για τον κόσμο της εργασίας, «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο 12.00-13.00, από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen και τους 106,7 FM, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ Τάσος Σταυρόπουλος, τόσο για τη «Συμφωνία της Μάλτας» (σ.σ.: που προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση του αφορολόγητου και νέα περικοπή συντάξεων) όσο και για την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για τον υπολογισμό των συντάξεων.

Όπως αναφέρει, βάσει του Ν.4387/2016, «του κομμουνιστή εντός εισαγωγικών Κατρούγκαλου», όπως τον χαρακτηρίζει, οι συνταξιούχοι θα χάσουν περίπου δύο συντάξεις. Εάν μάλιστα υπολογιστεί και η μείωση του αφορολόγητου, «τότε θα χαθούν 2-3 συντάξεις το χρόνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Μιλάμε για πλήρη εξαθλίωση, για καταστροφή των συνταξιούχων. Και όταν μιλάμε για οικογένεια συνταξιούχων, τότε θα χαθούν 4-5 συντάξεις το χρόνο». Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζει ως «απάτη» τα λεγόμενα της κυβέρνησης πριν από τη «Συμφωνία», ότι δηλαδή δεν επρόκειτο να περικόψει την προσωπική διαφορά.

«Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», σημειώνει συμπληρώνοντας πως «πλέον δεν μπορεί κανείς συνταξιούχος να επιβιώσει. Με τους συνταξιούχους ζούσαν πολλά παιδιά που είναι άνεργα, πολλά εγγόνια που είναι άνεργα, και από εδώ και πέρα τα πραγμάτα θα είναι πολύ χειρότερα: τόσο για τους εργαζομένους με τη μείωση του αφορολογήτου, όσο και για τους συνταξιούχους που είναι τα θύματα του 4ου μνημονίου».

Υπάρχει εναλλακτική λύση; «Βεβαίως, υπάρχει», απαντά ο Τ. Σταυρόπουλος και εξηγεί: «Αλλά η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να γίνει μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η ΕΕ, η ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Η εναλλακτική λύση είναι η σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτούς, να συγκρουστούμε».

Κυβέρνηση και δανειστές «θέλουν να δημιουργήσουν στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια ζώνη με φτηνό εργατικό δυναμικό, ανάλογο με αυτό της Κίνας, για χάρη του ανταγωνισμού του κεφαλαίου. Και κάνουν ένα πείραμα φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, που -όταν θα μειωθούν οι συντάξεις και φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας, ή Πακιστάν, ή Κίνα, τότε θα πουν ότι μπορούμε να έχουμε ανάκαμψη».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι γίνεται», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ, «και να βγούμε στους δρόμους, προτού μας πετάξουν αυτοί στους δρόμους. Κάνω έκκληση σε όλους τους εργαζομένους, σε όλους τους άνεργους, σε όλους τους συνταξιούχους και σε όλα τα σωματεία: εάν δεν καθίσουμε κάτω όλοι να βάλουμε ως πρώτο στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είμαστε χαμένοι. Και αυτό φυσικά, μαζικά και συντονισμένα. Με απεργίες – λιτανείες που κάνει η ΓΣΕΕ, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε».

  • Παρακολουθείστε το βίντεο με το απόσπασμα της συνέντευξης του Τ. Σταυρόπουλου στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» (μεταδόθηκε στις 08-04-17).


*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας