Στήνεται το προεκλογικό σκηνικό για τις εθνικές εκλογές

1684
προεκλογικό

Μετά τις τελευταίες ομιλίες των επικεφαλείς της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, καθώς και τις κινήσεις εντυπωσιασμού και τις δημόσιες τοποθετήσεις διαφόρων στελεχών και παραγόντων είναι καταφανέστατο ότι μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά.

Το σκηνικό του δικομματισμού στήνεται έντεχνα και τα διλλήματα ξαναμπαίνουν, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους, να θολώσουν τα νερά, να φανατίσουν, να περιχαρακώσουν και τελικά να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Σ’ αυτή την προσπάθεια συνεπικουρούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και τα κρατικά κανάλια που λειτουργούν λες και ευρίσκονται σε απολυταρχικό καθεστώς. Λες και οι δημοσιογράφοι ευρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προπαγανδίζοντας και λιβανίζοντας της Κυβέρνηση. Την ώρα που πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες για πραγματική πλουραλιστική ενημέρωση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της. Η απόλυτη υποταγή στους δανειστές και η διαχείριση ενός Γ’ Μνημονίου, το οποίο έδωσε και τις χαριστικές βολές στην ελληνική οικονομία και σε μια ήδη φτωχοποιημένη και ισοπεδωμένη κοινωνία από τα κτυπήματα των πρώτων μνημονίων. Αντί για σεμνότητα, αυτοκριτική και χαμηλούς τόνους επαίρεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και μοιράζει ψίχουλα, για να δείξει φιλολαϊκό και δήθεν Αριστερό προσωπείο. Όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει παραχωρήσει όλο τον δημόσιο πλούτο, ότι έχει δεσμευτεί για τερατώδη πλεονάσματα, καταληστεύοντας τα λαϊκά στρώματα, με άμεσους και έμμεσους φόρους, με περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, όταν χιλιάδες πλειστηριασμοί ευρίσκονται σε εξέλιξη, έρχεται να χρυσώσει το χάπι, μοιράζοντας ένα ελάχιστο μέρος σε κοινωνικά μερίσματα και 20 ευρώ αύξηση στις συντάξεις.

Στην ουσία η πολιτική της Κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η σκληρή μνημονιακή νεοφιλελεύθερη λιτότητα, το ξεπούλημα των πάντων αντί πινακίου φακής και η περαιτέρω καταρράκωση του κοινωνικού ιστού. Ακόμα και για ετήσια αναβολή των μεγάλων περικοπών των συντάξεων λόγω εκλογών χρειάστηκε να εκλιπαρεί τους δανειστές. Κατά τα άλλα έληξαν τα μνημόνια και τώρα τα ονομάζουν  «αυξημένη εποπτεία».

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι συνυπεύθυνη μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί διαχειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας, από τη μεταπολίτευση και μετά, την καταχρέωσαν και δημιούργησαν ένα σάπιο κατεστημένο πολιτικών μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεκδοτών, που νέμονται την εξουσία, πλουτίζοντας σε βάρος του λαού, έρχεται τώρα, παριστάνοντας την ανήξερη, να υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια. Δε θα ξεχάσω ποτέ, από την κοινοβουλευτική μου θητεία, τα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερναν στη Βουλή, υποστηρίζοντας με αλαζονεία και φανατισμό του νόμους που ψήφιζαν, τις απίστευτες μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, τις τεράστιες περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις εργαζομένων, την καταπάτηση και διάλυση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών. Οι Γεραπετρίτες δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πότε και πώς έφυγαν οι δημόσιες υπηρεσίες και το ΤΕΙ από την πόλη μας και πώς επιχείρησαν να κλείσουν και το Νοσοκομείο της πόλη μας. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ πρώην ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι μπροστά στο λαό.

Εκείνο, όμως, που με θλίβει ειλικρινά είναι που οι πρώην σύντροφοί μου συνταυτίστηκαν με αυτές τις πολιτικές, συμβιβάστηκαν για να κρατήσουν τους μισθούς, τα προνόμια και τις καρέκλες τους, ακολούθησαν και ακολουθούν την ίδια πολιτική, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, απογοητεύοντας το λαό που τους πίστεψε, συμπαρατάχθηκε μαζί τους και απάντησε μ’ ένα περήφανο ΟΧΙ στους δανειστές, στο ιστορικό Δημοψήφισμα, παρ’ όλους τους εκβιασμούς.

Δυστυχώς, αντιγράφοντας όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς υπηρέτες, ακολουθούν την πεπατημένη, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πλασάρουν ένα ανύπαρκτο “success story” και κατάντησαν πολιτικάντηδες, για να ξεγελάσουν το Λαό μας.

Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει. Η καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι είναι πλέον τραγική, ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους, τους λογαριασμούς, τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους και αρκετοί αγωνίζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει αυτή την πολιτική. Δεν υπάρχει καμία προοπτική, κανένα μέλλον όσο αυτά συνεχίζονται. Μη σας ξεγελούν ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Η Χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία.

Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται Αριστεροί. Πρόδωσαν τις ιδέες της Αριστεράς, συμβιβάστηκαν και ακολουθούν καθαρά Νεοφιλελεύθερη ρότα. Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών και των μαρτύρων των αγώνων μπροστά στο κατάντημά τους.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά, αυτοί που δεν υποταχθήκαμε, παραμένουμε ζωντανοί και θα είμαστε μπροστά. Οι σημαίες μας είναι ο πατριωτισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη στο συνάνθρωπο, η θέλησή μας ν’ αγωνιστούμε για την Πραγματική Δημοκρατία, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη. Μ’ αυτά τα πιστεύω θ’ αγωνιστούμε. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, από τη δουλοπρέπεια και την υποταγή, ο δρόμος της Αξιοπρέπειας και της Τιμής.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, στην οποία συσπειρώνονται όλοι οι Δημοκράτες Αριστεροί Πατριώτες, που αρνηθήκαμε να προσδώσουμε τις ιδέες μας και να συμβιβαστούμε, θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός πατριωτικού μετώπου, που με ρεαλιστικές προτάσεις και αποφασιστικότητα δείχνει αυτό το δρόμο. Μας πολεμούν με κάθε τρόπο, με στημένες δημοσκοπήσεις, με την εξαφάνισή μας από τα κανάλια και στις ειδήσεις δεν ακούγεται μιλιά. Δεν προφέρουν ούτε καν το όνομα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ας είναι κάθε μέρα μπροστά στους αγώνες εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, όταν κόβουν το ρεύμα σε άπορους και αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας, στις εργασιακές  και κοινωνικές διεκδικήσεις, αντιμετωπίζοντας διωγμούς, δικογραφίες και συκοφαντίες.

Δε θα κάμψουν το φρόνημά μας, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε μέσα στη Βουλή, για να υπάρξει μία αποφασιστική μαχητική αντιπολίτευση, αλλά και για να κρατήσουμε την πραγματική, αληθινή ΑΡΙΣΤΕΡΑ ψηλά στη συνείδηση του λαού μας, καταλύτη στις εξελίξεις και εμπόδιο στην Ακροδεξιά που καιροφυλακτεί.

*Ο Κώστας Δερμιτζάκης είναι πρώην βουλευτής νομού Λασιθίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας