Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα με σημαντικές αλλαγές

842
σούπερ

Οι δεκατέσσερις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 έχουν ήδη πάρει θέση στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος που αρχίζει σήμερα, η καθεμιά με τους δικούς της στόχους και φιλοδοξίες.

Παρά τις αρρυθμίες που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το πρωτάθλημα ξεκινάει στην ώρα του και με καθαρό ορίζοντα ως προς τα επόμενα βήματα, με μόνο «αγκάθι» τη διελκυστίνδα μεταξύ της ΕΡΤ και των πέντε ομάδων που είχαν μαζί της συμβόλαια από την περασμένη περίοδο.

Μετά την αναδιάρθρωση, θα έχουμε πλέον πρωτάθλημα 14 και όχι 16 ομάδων, με σύστημα πλέι οφ και πλέι άουτ. Τα πλέι οφ θα γίνουν μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων στη βαθμολογία και θα αναδείξουν τον πρωταθλητή.

Άλλη διαφορά είναι ότι οι ομάδες θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους, με ό,τι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα συνεπάγεται αυτό. Η βαθμολογία μεταφέρεται και στα πλέι άουτ, στα οποία θα μετέχουν οι ομάδες από την 9η έως τη 14η θέση.

Η τελευταία ομάδα αυτού του μίνι πρωταθλήματος θα υποβιβάζεται και η προτελευταία (13η της τελικής κατάταξης) θα δίνει αγώνες μπαράζ με τη 2η της Σούπερ Λιγκ 2, με έπαθλο μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας