Σοκ και δέος: 865 νέα κρούσματα, 6θάνατοι-Η κυβέρνηση έχασε κάθε έλεγχο

515
κρούσματα

Ο πρώτος καιρός όπου η κυβέρνηση, σχεδόν, θριαμβολογούσε για τα ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας φαντάζει, πλέον, σαν όνειρο.

Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει  αυτό το πρώτο διάστημα για να οργανώσει την άμυνα απέναντι στην πανδημία, την οποία όλοι οι ειδικοί προέβλεπαν ότι θα ξεσπάσει με ένα πολύ μεγαλύτερο δεύτερο κύμα, δυστυχώς εφησύχασε και αδράνησε.

Σήμερα, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει, πλέον, κάθε έλεγχο και ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία, στην παιδεία, στις συγκοινωνίες, στους τόπους δουλειάς και κυρίως στα εργοστάσια κ.λ.π κ.λ.π έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Τούτη την ώρα πέραν της μάσκας και πέρα από το μαζικό συγχρωτισμό και τις συναθροίσεις, χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα σε όλους αυτούς τους τομείς που τροφοδοτούν την εξάπλωση της πανδημίας και μαζί με αυτά, αν όχι κυρίως,  απαιτούνται πολύ γενναία οικονομικά μέτρα στήριξης του πληθυσμού και αντιμετώπισης της φτώχειας και της ανεργίας που εξαπλώνονται, τα οποία αποτελούν και “βαρέα οχήματα” τα οποία επιταχύνουν την πανδημία.

Καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με 865 νέα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, καταγράφηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 534 συνολικά.

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, γεγονός που σηματοδοτεί τη διεύρυνση του πλέγματος των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, με ανακοινώσεις να αναμένονται μάλιστα εντός των επόμενων λεπτών.

Ειδικότερα, καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 865 νέα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, καταγράφηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 534 συνολικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Από αυτά, 3.672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 διασωληνωμένοι

Την ίδια στιγμή, 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.

Από αυτούς, 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

6 νέοι θάνατοι

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας