Σκόπιμες παραιτήσεις στο βρετανικό Εργατικό Κόμμα με διάτρητες καταγγελίες για αντισημιτισμό

1074
Εργατικό Κόμμα

Την παραίτησή τους από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία υπέβαλαν τρία μέλη της Βουλής των Λόρδων, κατηγορώντας άδικα τον ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και τον «κύκλο» του ως «αντισημίτες».

Οι κατηγορίες σύμφωνα με πολιτικούς βρετανικούς κύκλους δεν ευσταθούν, είναι πολιτικά μεροληπτικές και έχουν ως αιτία το γεγονός ότι το βρετανικό Εργατικό Κόμμα αποδοκιμάζει έντονα την Ισραηλινή βαρβαρότητα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ηγέτης αυτού αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό εντονότατη κριτική για την καταγγελλόμενη απροθυμία να πατάξουν εσωκομματικά φαινόμενα αντισημιτισμού.

Ο λόρδος Τρίσμαν, πρώην γενικός γραμματέας των Εργατικών υπό τον Τόνι Μπλερ, παραιτήθηκε λέγοντας ότι «η εμπειρία της ζωής στο κόμμα έχει γίνει αηδιαστική».

Τις παραιτήσεις του υπέβαλαν επίσης ο λόρδος Τέρνμπεργκ, πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Συλλόγου Ιατρών και ο λόρδος Ντάρζι, πρώην υφυπουργός Υγείας.

Οι τρεις θα παραμείνουν στη θέση τους ως ανεξάρτητοι.

Το Εργατικό Κόμμα πάντως εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει «εντελώς αυτούς τους ψευδείς και προσβλητικούς ισχυρισμούς» περί αντισημιτισμού.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι διπλασιάζεται ο αριθμός των μελών προσωπικού του κόμματος που ασχολούνται με καταγγελίες κρουσμάτων αντισημιτισμού, με το ρυθμό διευθέτησης τους να έχει τετραπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας