Σκόπια: Πάνω από 45.000 «Σκοπιανοί» ζουν στο ίδιο… διαμέρισμα της Σόφιας!

573
Σκόπια: Πάνω από 45.000

Πάνω από 45.000 «Σκοπιανοί», δηλαδή κάτοικοι των Σκοπίων, έχουν δηλώσει ως τόπο διαμονής τους το ίδιο διαμέρισμα στο κέντρο της Σόφιας.

Πάνω από 45.000 «Σκοπιανοί», κάτοικοι δηλαδή των Σκοπίων , προκειμένου να αποκτήσουν βουλγαρική υπηκοότητα δήλωσαν ότι διαμένουν στην ίδια διεύθυνση της βουλγαρικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η έδρα διοικητικού διαμερίσματος.

Στην οδό Λέγκε

Η βουλγαρική κυβέρνηση θα κινήσει νομικές διαδικασίες γιατί επετράπη στους «Σκοπιανούς» – Σλάβους δηλαδή των Σκοπίων – να δηλώσουν Βούλγαροι και μάλιστα ότι διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Λέγκε της Σόφιας (;), αναρωτιέται το kanal5.com.mk, στη Βόρεια Μακεδονία.

Και προσθέτει, επικαλούμενο τη βουλγαρική ιστοσελίδα fakti.bg, ότι αυτοί που το έχουν δηλώσει από το 2013 έως σήμερα είναι πάνω από 45.000 κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν ήθελαν τη βουλγαρική υπηκοότητα λόγω βουλγαρικής καταγωγής αλλά προφανώς μόνο για οικονομικούς λόγους.

«Σύμφωνα με τον νόμο, όλα τα άτομα που έχουν αποκτήσει βουλγαρική υπηκοότητα και ζουν στο εξωτερικό λαμβάνουν μόνιμη διεύθυνση στο κτίριο της επαρχιακής διοίκησης», εξήγησε ο δήμαρχος του διοικητικού διαμερίσματος Sredets της Σόφιας, Trajcho Trajkov.

Από τα Σκόπια

«Τρομερό, αλλά αληθινό», λέει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν ο αριθμός των «ενοικιαστών» είχε φτάσει τα 82.000 άτομα σε μία διεύθυνση».

«Βλέπω συχνά ανθρώπους να έρχονται για ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες, αλλά τα ψηφοδέλτια, όπως πάντα, θα παραμείνουν αχρησιμοποίητα» τονίζει.

«Τα περισσότερα άτομα στη λίστα έχουν επώνυμα από τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία απέκτησαν βουλγαρική υπηκοότητα βάσει αποδεδειγμένης βουλγαρικής καταγωγής», εξηγεί ο δήμαρχος.

Ο ίδιος πιστεύει ότι όλοι αυτοί που δηλώνουν Βούλγαροι δεν θα ψηφίσουν ποτέ στη Βουλγαρία, «αφού δεν βρίσκονται εδώ».

Η Ενωση «Φιλίας Μακεδονίας-Βουλγαρίας» προτίθεται να μηνύσει τους υπεύθυνους στη Σόφια και τη Βουλγαρία, οι οποίοι επέτρεψαν τέτοια απάτη, όπως τη χαρακτηρίζει, και θα ζητήσει να κατασχεθούν τα διαβατήρια αυτών των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας.

Εκατοντάδες στην ουρά

Πριν ένα μήνα, ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας είχε γράψει ότι εκατοντάδες πολίτες στέκονται υπομονετικά στις ουρές μπροστά από το βουλγαρικό προξενείο του Μοναστηριού (Μπίτολα), στη Βόρεια Μακεδονία για να υποβάλλουν έγγραφα προκειμένου να αποκτήσουν βουλγαρικό διαβατήριο.

Επίσης, η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Αχλάντοβα, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2020 ότι συνολικά 65.675 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έχουν πάρει βουλγαρική υπηκοότητα τα τελευταία 10 χρόνια.

Πηγή: kanal5.com.mk, echedoros-a.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας