Σκόπια: «Οι Σκοπιανοί είναι παραπλανημένοι Βούλγαροι»

662

Οι Βούλγαροι πιέζουν για να αποφύγουν αυτό που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και αποδέχεται (χωρίς καν να πιεστεί) ο νυν πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.

Την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας.

Γιατί γνωρίζουν ότι εκτός του ότι πρόκειται για «Βούλγαρους που ξέχασαν ποιοι είναι», στο μέλλον θα υπάρξουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος τους.

Η άρνηση της ύπαρξης των Σλαβομακεδόνων ως μειονότητας στη Βουλγαρία είναι στην πραγματικότητα άρνηση της ύπαρξης «Μακεδόνων» στα Σκόπια και πίεση για αναγνώριση των «βουλγαρικών τους ριζών», έγραψε η σχολιαστής Γιασμίνκα Πάβλοφσκα στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα των Σκοπίων Nova Makedonija.

Σύμφωνα με αυτήν, η βουλγαρική λογική είναι ότι δεν υπάρχουν ‘Μακεδόνες’ στη Βουλγαρία, γιατί οι Σλαβομακεδόνες στα Σκόπια,  είναι στην πραγματικότητα «παραπλανημένοι Βούλγαροι», και το «μακεδονικό έθνος» πρέπει να «ξαναβουλγαροποιηθεί».

Αυτό είναι όλο το νόημα της λίστας των προϋποθέσεων στο λεγόμενο σχέδιο 5 + 1 (των βουλγαρικών απαιτήσεων), το οποίο υποτίθεται ότι τώρα έχει μειωθεί σε 4 + 1 (αφού παραδέχεται πλέον τον όρο ‘Βόρειος Μακεδονία’).

Σύμφωνα με την Πάβλοφσκα, «η μοναδικότητα του μακεδονικού έθνους, αντιπροσωπεύεται από τους (Σλαβο)‘Μακεδόνες’ που ζουν στο κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και εκείνους της γειτονιάς (αν και είναι πολίτες γειτονικών χωρών), καθώς και σε όλο τον κόσμο. Το δικαίωμα του καθενός τους, όπου κι αν βρίσκεται η ‘μακεδονική μειονότητα’, απηχεί την εθνική ταυτότητα τους παντού και πάντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας