Σκληρή απόφαση της Mercendes-ΗΠΑ υποχρεώνει να εμβολιασθούν οι υπάλληλοι της

318
Σκληρή απόφαση της Mercendes-ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz USA αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους τους εν όψει της αναμενόμενης χειμερινής έκρηξης της πανδημίας.

Το αμερικάνικο παρακλάδι της Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι δίνει διορία 90 ημερών στους εργαζόμενους του μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Το εμβόλιο θα είναι απαραίτητο για να διατηρήσει κανείς την δουλειά του στην εταιρία από τις 4 Ιανουαρίου και μετά.

H εταιρία υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή ακολουθεί μία αναμενόμενη απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αφορά εταιρίες που απασχολούν τουλάχιστον 100 υπαλλήλους.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα επηρεάσει πάνω από 80 εκατομμύρια εργαζόμενους σε πανεθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με στατιστικές, λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους τέτοιου είδους εταιριών είναι εμβολιασμένοι και πολλοί αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Η Mercedes USA δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των εργαζόμενών της (εκτός από το εργοστάσιο της Αλαμπάμα) έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου. Όμως από τις 4 Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτικό για όλους όπως και η επίδειξη των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων ώστε να κρατήσουν την δουλειά τους.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται πολλές ακόμα μεγάλες εταιρίες στις ΗΠΑ, από την Ford και την Βoeing μέχρι την Disney, την ΙΒΜ και την Αmerican Airlines. Τα συνδικάτα πάντως αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και γενικά υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις εταιρίες, καθώς η απόφαση για τις εταιρίες που έχουν κρατικά συμβόλαια η απόφαση θα ισχύσει από τις 8 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας