Σιωπή για τον ακρωτηριασμένο 32χρονο σε επίθεση των ΜΑΤ στην Λευκίμμη

6563
Λευκίμμη

Εντυπωσιακή άκρα του τάφου σιωπή κυριαρχεί στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης για τον 32χρονο, ο οποίος έχασε τον καρπό του δεξιού χεριού του σε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών, που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την χωματερή στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, η οποία χωματερή παράνομα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή, σκορπίζοντας την βρωμιά, την οικονομικοκοινωνική υποβάθμιση και μείζονες κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Ο ακρωτηριασθείς 32χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται και σήμερα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ είναι σαφές ότι η απώλεια του καρπού του στο δεξί «καλό» του χέρι δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα που έκανε έως τώρα και μαζί με την αναπηρία του, οδηγεί και στην οικονομική καταστροφή.

Η Αστυνομία και τα ΜΑΤ προκλητικά και ξεδιάντροπα απεκδύονται κάθε ευθύνη για το τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό του ακρωτηριασμού, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ο ακρωτηριασμός προήλθε από έκρηξη «μικρού δυναμίτη» σαν αυτούς που ρίχνονται στην Ανάσταση και τον οποίο κατείχε ο παθών.

Αυτόπτες διαδηλωτές μάρτυρες διαψεύδουν την εκδοχή της Αστυνομίας και τονίζουν ότι ο ακρωτηριασμός συνέβη από ρίψη βομβίδας κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ, η οποία ερίφθη εν ψυχρώ στην μάζα των διαμαρτυρομένων και έπληξε τον παθόντα στον καρπό του χεριού του με αποτέλεσμα την απώλεια του τελευταίου.

Στο μεταξύ, θλίψη και οργή έχει προκαλέσει ο τραγικός ακρωτηριασμός του 32χρονου σε όλη την Κέρκυρα, ενώ η αγανάκτηση έχει αρχίσει να προκαλεί ευρύτερες λαϊκές κινητοποιήσεις.

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, ότι το αποκρουστικό και βάναυσο αυτό περιστατικό έχει θαφτεί από όλα τα κόμματα και όπως μας τόνιζαν στελέχη της ΛΑ.Ε, μόνο ο επικεφαλής της Παν. Λαφαζάνης έχει κάνει σκληρή δήλωση χρεώνοντας την πολιτική ευθύνη για τον ακρωτηριασμό στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας ταυτόχρονα παραδειγματική τιμωρία των άμεσα υπευθύνων, υλική αποζημίωση στον παθόντα και κυρίως το κλείσιμο των χωματερών στην Κέρκυρα και την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Λευκίμμη και το νησί και το σταμάτημα της αστυνομοκρατίας στην περιοχή και την Κέρκυρα.

Η ΛΑ.Ε, μας έλεγαν τα ίδια στελέχη, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες μέχρι την ικανοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας