Σε βαθιά κρίση και αδιέξοδο το ΕΣΥ-Μεγάλες ελλείψεις υποβαθμίζουν την περίθαλψη

311
Μεγάλες ελλείψεις υποβαθμίζουν την περίθαλψη

Πελώριες ευθύνες Μητσοτάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων

Στην Παμμακάριστο που καλύπτει μόνο περιστατικά covid δεν υπάρχει πνευμονολόγος, ενώ στο Ασκληπιείο Βούλας υπάρχει κίνδυνος διασποράς της νόσου σε θαλάμους άλλων παθήσεων

Χωρίς πνευμονολόγο νοσηλεύονται 40 ασθενείς στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, το οποίο διαθέτει μόλις μία συσκευή high flow. Αντίστοιχα, στο Ασκληπιείο Βούλας, κλινική για ασθενείς με covid, δημιουργήθηκε δίπλα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ η υποστελέχωση του νοσοκομείου παραμένει δραματική.

Οι σχετικές καταγγελίες προέρχονται από τα σωματεία εργαζομένων των δύο νοσοκομείων, που επισημαίνοντας τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, καταγγέλλουν ταυτόχρονα «εκπτώσεις» στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης.

Σε ότι αφορά την Παμμακάριστο – νοσοκομείο που καλύπτει αποκλειστικά ασθενείς με covid – η αφορμή δόθηκε από έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου, με το οποίο οι ειδικευμένοι γιατροί εντάσσονται σε ένα διατομεακό τμήμα covid και υποχρεούνται να αναλάβουν νοσηλεία ασθενών με covid στο πρωινό ωράριο και στις εσωτερικές εφημερίες, εξαιτίας του φόρτου εργασίας των 5 γιατρών του παθολογικού τμήματος. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ήδη στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πάνω από 40 ασθενείς, χωρίς ειδικό πνευμονολόγο, με μία μόνο συσκευή οξυγόνου high flow, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξάνεται μέχρι να φτάσει τους 80.

Στο μεταξύ όμως, δεν έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο με παθολόγους ή πνευμονολόγους παρά τα σχετικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν έκπτωση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς ζητείται από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (νευρολόγοι, χειρουργοί, ΩΡΛ, καρδιολόγοι κ.λπ.) να αναλάβουν την κλινική εξέταση και νοσηλεία. Ήδη όμως, οι γιατροί των άλλων ειδικοτήτων καλύπτουν τα εξωτερικά ιατρεία και το εμβολιαστικό κέντρο, ενώ οι ειδικευόμενοι το τμήμα covid.

Ασκληπιείο Βούλας

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Ασκληπιείου Βούλας, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για έναν χρόνο από την κήρυξη πολέμου από τον SarsCov2, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις δηλώσεις περί «ατομικής ευθύνης».

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι καταστροφική, καθώς ακόμη το προσωπικό περιμένει μάσκες Ν95, το εμβολιαστικό κέντρο παραμένει εντός του νοσοκομείου με κίνδυνο διασποράς της νόσου στους θαλάμους, διενέργεια τεστ στο προσωπικό του νοσοκομείου γίνεται αφότου γέμισε με κρούσματα η παθολογική κλινική, η υποστελέχωση στο νοσοκομείο είναι τραγική.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι καθαρίστριες απειλούνται με απόλυση για δεύτερη φορά φέτος, η ιχνηλάτηση έχει ανατεθεί σε μια παρασκευάστρια και μια νοσηλεύτρια, ενώ στο νοσοκομείο λειτουργούν 40 κλίνες Covid -19, ετοιμάζονται άλλες 20 κλίνες και λειτουργεί ΜΕΘ Covid-19 από την πρώτη στιγμή, χάρη στην αυταπάρνηση γιατρών και προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίταξη των κλινών εντατικής του ιδιωτικού τομέα, απομάκρυνση του εμβολιαστικού κέντρου από το νοσοκομείο και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας