Σερβία: Οι ακροδεξιοί υποχρέωσαν σε άρση του νέου lockdown

886
σερβία

Αποσύρεται τελικά η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Αντί για lockdown, θα εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση.

Η άρση της απόφασης για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας πάρθηκε στη συνάντηση που είχε ο Βούτσιτς με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε πως στη συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων, ωστόσο «δεν βρήκε κατανόηση».

Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων που εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, διαδηλώνοντας ενάντια στο lockdown που είχε ανακοινωθεί ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι έβλαψε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό η χθεσινή διαδήλωση φασιστικών ομάδων, ενώ υποστήριξε ότι υπήρχε και εξωτερικός δάκτυλος για τα επεισόδια που προκλήθηκαν.

Στο μέτωπο της επιδημίας, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς, δημιουργώντας μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας