Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικός πύραυλος αναχαιτίστηκε πάνω από την πόλη Τζάζαν

1486
πύραυλοι

Τα συντρίμμια του πυραύλου έπεσαν χθες βράδυ σε κατοικημένους τομείς της Τζάζαν, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ-Μάλικι

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης πάνω από την πόλη Τζάζαν, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Τα συντρίμμια του πυραύλου έπεσαν χθες βράδυ σε κατοικημένους τομείς της Τζάζαν, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ-Μάλικι, σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ενέτειναν τις εκτοξεύσεις πυραύλων προς τη Σαουδική Αραβία που πολεμά εναντίον τους στην Υεμένη.

Δύο από αυτούς τους πυραύλους έθεσαν στο στόχαστρο το Σάββατο τη φρουρά του Χάμις Μουσάιτ, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάλικι. Ένας πύραυλος αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε και ο άλλος έπεσε σε μια ερημική, ακατοίκητη περιοχή, είπε.

Στις αρχές του μήνα, η Σαουδική Αραβία δοκίμασε ένα νέο σύστημα σειρήνων για την πρωτεύουσα Ριάντ και την πλούσια σε πετρέλαιο Ανατολική Επαρχία, κάτι που δείχνει τν φόβο των αρχών μήπως οι πύραυλοι φθάσουν αυτές τις περιοχές.

Η Ριάντ κατηγορεί την Τεχεράνη, αντίπαλό της στην περιοχή, ότι εφοδιάζει τους Χούτι με βαλλιστικούς πυραύλους, κατηγορία την οποία αρνείται το Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες μουσουλμανικές χώρες επενέβησαν στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 προκειμένου να αποκαταστήσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση που είχε εκδιωχθεί από την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας έξι μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο πόλεμος στην Υεμένη προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 10.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 55.000. Τουλάχιστον άλλλοι 2.200 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από χολέρα και εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα όρια του λιμού στη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας