Σήμερα στις 15:00 τα νέα κυβερνητικά μετρά-Τελειώνουν την εστίαση-«Νεκρώνουν» την αγορά

697
Σήμερα στις 15:00 τα νέα κυβερνητικά μετρά

Τη Δευτέρα έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά και σήμερα ανακοινώνουν νέα μέτρα!

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως όλα δείχνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 15:00 (και όχι στις 16:00 όπως έγινε αρχικά γνωστό) και θα τεθούν σε εφαρμογή αύριο το πρωί στις 6:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φυσική παρουσία είχε μόνο ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στις μια το μεσημέρι και όχι στις 12:00 όπως είχε ανακοινωθεί, ενώ στις 15:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και την απαγόρευση μουσικής ενώ όλα αυτά τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, αλλά δεν αποκλείεται η γίνει η έκπληξη και να κλείνουν νωρίτερα. Αυτό, θα το αποφασίσουν οι «ειδικοί» ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει. 

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Γ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είχε άλλα σχέδια για αυτές τις μέρες, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Απαντώντας στο πώς θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού και το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας