Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για κατάληψη εδάφους στον Έβρο από Τουρκία

6934
κατάληψη
Της “πλάκας” η αντίδραση της κυβέρνησης!

Η κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο ακόμα κι αν έχει θαφτεί από τα εγχώρια ΜΜΕ, έχει γίνει κύρια είδηση όμως στα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα. 

Μάλιστα έχει γίνει ήδη ζημιά καθώς πλέον τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρονται ως «αμφισβητούμενα», με ότι αυτό συνεπάγεται για την «συνήθεια» της διεθνούς κοινής γνώμης στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Η αγγλική εφημερίδα Daily Mail πήρε την «σκυτάλη» από τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αγγλική εφημερίδα The Sun και αναφέρει: «Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης, εγκαθιστούν τη σημαία τους και στήνουν στρατόπεδο κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων».

«Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης Ελλάδα στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο.

Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τώρα μια σταθερή παρουσία στην ελληνική επικράτεια και έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες.

Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία από ένα δέντρο. Τα στρατεύματα έχουν απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση», ανέφερε η εφημερίδα.

Μάλιστα η εφημερίδα έχει αναρτήσει και σχετικό χάρτη.

Και η Εxpress έγραψε για την εισβολή και κατάκτηση: «Οι εντάσεις αυξάνονται καθώς τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας ένα κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα».

«Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα καθώς οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν  σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο. Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό σήκωσαν επίσης μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο», ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας αρχικά επιχείρησε να “εξαφανίσει” την τουρκική πρόκληση, λέγοντας, άκουσον-άκουσον, ότι “δεν θέλει να δημιουργήσει εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα“!

Στη συνέχεια και μπροστά στο σάλο, υποχρεώθηκε να δώσει εντολή να γίνει ένα “ανώδυνοδιάβημα προς την τουρκική πλευρά.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, αναγνωρίζει το φιλότουρκο καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύη, “υποστηρίζει” τον Τούρκο εισβολέα στη Συρία και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε δορυφόρο του Ισραήλ, την ώρα που το τελευταίο εκλιπαρεί και προσεγγίζει την Τουρκία, προφανώς για συγκυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας