Ρωσία προκαλεί κυβέρνηση: Συμφωνεί με Πάιατ ότι Ελλάδα δύναμη ανάσχεσης Ρωσίας;

2195
ρωσία

Η Μόσχα για πρώτη φορά δια μέσου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ρωτάει ευθέως την ελληνική κυβέρνηση αν παίζει ψυχροπολεμικό παιχνίδι σε βάρος της Ρωσίας, αποβλέποντας στον αποκλεισμό και την απομόνωσή της.

Το θέμα ανέκυψε μετά από δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ στην Real News στις οποίες δήλωσε πως «η Ελλάδα αποτελεί έναν σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής”».

Συγκεκριμένα η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο twitter:  «Είναι απορίας άξιο το σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην εφημερίδα Real News ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής … επιρροής”. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή “ανάλυση” του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων».

Το ερώτημα τίθεται από τη Μόσχα σε μία στιγμή που «βράζει» η τουρκική απειλή και για τούτο απαιτείται η Αθήνα να προβεί σε ένα μεγάλο άνοιγμα προς τη Ρωσία, το οποίο γίνεται απαραίτητο για την απόκρουση της τουρκικής επιθετικότητας και την ασφάλεια της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές όπου η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πριν τον πόλεμο με την Ελλάδα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ, κρατάει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια της τα «κλειδιά» της Λιβύης, άρα και την παγίωση ή όχι του τουρκολιβυκού μνημονίου, καθώς είναι εκείνη που αποσόβησε την επέλαση των Τούρκων με την προμήθεια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ, σύγχρονων αεροπλάνων και όπλων, ενώ στηρίζει οικονομικά την κυβέρνηση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ.

Μην ξεχνάμε ακόμα ότι η Ρωσία αποτελεί και τη δύναμη ανάσχεσης της επέλασης της Τουρκίας στη Συρία, η οποία αν είχε συντελεστεί η Κυπριακή Δημοκρατία θα ήταν τώρα παρελθόν.

Βεβαίως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κατεστημένη αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ) θα τηρήσουν προδοτική σιγή ιχθύος απέναντι στο ερώτημα της ρωσικής πρεσβείας.

Δεν είναι ικανές να “τολμήσουν” ούτε το βήμα προσέγγισης που επιτέλους έκαναν οι Κούρδοι της Ροζάβα προς την Μόσχα. Εκτός και αν περιμένουν να το κάνουν αφού προηγηθούν τραγωδίες και σφαγές σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου, ανάλογες με εκείνες που υπέστησαν οι Κούρδοι στη Συρία και όχι μόνο, για να βάλουν οι τελευταίοι λίγο μυαλό.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο ότι προτιμά να θυσιάσει την χώρα μας παρά να θυσιάσει την απαράδεκτη ψυχροπολεμική πολιτική σε βάρος της Ρωσίας.

Γι’αυτό και στην κυβέρνηση τηρούν «σιγή ιχθύος».

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας