Ρωσία παρεμβαίνει στην ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ: Προσήλωση στο διεθνές δίκαιο

1088
μπαχτσελί

Ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, εκφράζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ  προτείνει αποφυγή της κλιμάκωσης μιας δυνητικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Αυτή η παρέμβαση της Ρωσίας τούτη την ώρα η οποία ζητά προσήλωση στο διεθνές δίκαιο το οποίο καταπατά η Τουρκία, έχει μιά ιδιαίτερη σημασία διότι οι καλές ρωσοτουρκικές σχέσεις είναι πολύ κρίσιμες για τους σχεδιασμούς της Άγκυρας και φυσικά γιατί η Ρωσία έχει πολύ αναβαθμισμένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Σε σχόλιο από το τμήμα πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο facebook αναφέρεται ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου

«Προτρέπουμε την αποφυγή βημάτων που θα οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση και σε δημιουργία κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και την προσπάθεια επίλυσης διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικά μέτρα», αναφέρεται.

Σημειώνεται τέλος ότι «υποστηρίζουμε μια σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να επιτευχθεί μια σταθερή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος προς το συμφέρον όλων των κατοίκων της νήσου».

«Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προσφέρουμε κάθε διαθέσιμη βοήθεια προς αυτό», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας