Ρωσία: Να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός την επόμενη βδομάδα ζητά ο Πούτιν

445
Να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα στην αναπληρώτρια πρωθυπουργό, υπεύθυνη για την Κοινωνική Πολιτική Τατιάνα Γκολίκοβα.

Ο ίδιος έδωσε εντολή στην Γκολίκοβα να μην του δώσει αναφορά την ερχόμενη εβδομάδα, απλώς να επιληφθεί του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν.

«Γνωρίζω πως έχουμε παρασκευάσει ή θα παρασκευάσουμε πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις τού εμβολίου Sputnik V για τον κορονοϊό τις επόμενες ημέρες, το οποίο ήταν το πρώτο που καταχωρήθηκε. Αυτό μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε μεγάλης κλίμακας εμβολιασμό, αν όχι μαζικό, και ασφαλώς όπως έχουμε συμφωνήσει, θα αφορά δύο μεγάλες ομάδες επικινδυνότητας, τους γιατρούς και τους δασκάλους» τόνισε ο Πούτιν.

«Αν πιστεύετε πως είμαστε έτοιμοι για αυτό το βήμα, θα σας ζητούσα να το οργανώσετε ώστε στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός» πρόσθεσε.

Η Γκολίκοβα, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε πως είναι εφικτή η έναρξη του μαζικού εμβολιασμού την προσεχή εβδομάδα, προσθέτοντας πως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.

Προηγουμένως, η Μόσχα σχεδίαζε να αρχίσει το μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού το 2021 και να γίνεται εθελοντικά. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία ξεκίνησε μαζικούς εμβολιασμούς στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, με στόχο το εμβολιασμό τουλάχιστον 400.000 μελών.Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Τετάρτη 2/12 η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στον Οργανισμό και το Υπουργείο Υγείας της χώρας θα πραγματοποιήσει παρουσίαση για το εμβόλιο «Sputnik V» κατά της νόσου COVID-19 στον ΟΗΕ, δίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες.

Άλλωστε, κανένας από τους εθελοντές που δοκίμασαν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V το καλοκαίρι, στην πρώτη φάση των δοκιμών, δεν έχει μολυνθεί με COVID-19, ανέφερε προ ημερών ένας από τους διοργανωτές των μελετών και επικεφαλής του Ινστιτούτου Εξελικτικής Φυσιολογίας και Βιοχημείας, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Sechenov First Moscow.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας