Ρωσία για Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση!

1516
επέμβαση
Ο επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας μίλησε για «σαφείς ενδείξεις» ενός σχεδίου που «θα δούμε αν θα εκτελεστεί» για την πτώση του Μαδούρο.

Σαφείς ενδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, με αφορμή τις «κοινωνικές αναταραχές» που ενορχηστρώνουν οι ίδιες σε αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής και έχουν στόχο την ανατροπή του νόμιμου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, φέρονται να έχουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα έχει καταγράψει κινήσεις προετοιμασίας των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ πράκτορες ετοιμάζουν το έδαφος και στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, προκειμένου να «πέσει» ο Μαδούρο και να τοποθετηθεί στη θέση του πρόσωπο που θα έχει εγκριθεί από την Ουάσιγκτον. «Υπάρχουν όλα εκείνα τα σημάδια, αλλά θα δούμε με την πάροδο του χρόνου εάν αυτό το σχέδιο θα εκτελεστεί», ανέφερε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Inteligencia rusa: "Hay signos de preparación de una operación militar de EE.UU. contra Venezuela"

 

«Ο ίδιος Λευκός Οίκος επιμένει ότι ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια για την ενίσχυση των συνόρων με το Μεξικό και την ίδια στιγμή στη Βενεζουέλα τροφοδοτεί τη φωτιά μιας νέας εμφύλιας διαμάχης, προκαλώντας άλλη μία ανθρωπιστική καταστροφή», πρόσθεσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυτικές χώρες και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, εκμεταλλεύονται τη Βενεζουέλα στα πρότυπα της Λιβύης και της Συρίας.

Στις πληροφορίες της ρωσικής αντικατασκοπείας αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, λέγοντας ότι «αυξάνεται η πιθανότητα μίας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντιτίθεται στη συγκεκριμένη προοπτική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας