Ρωσία: Έφεδροι αποχαιρετούν οικογένειες και αναχωρούν με τρένα σε άγνωστη κατεύθυνση

1748
Ρωσία: Έφεδροι αποχαιρετούν οικογένειες

Πέρα από κάθε έλεγχο τείνει να εξελιχτεί η σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ μετά το πέρας των επαφών τις Βρυξέλλες από το οποίο δεν προήλθε κάτι θετικό.

Η Δύση εξακολουθεί να εξωθεί την Ρωσία προκειμένου αυτή να εισβάλλει στην Ουκρανία, ενδεχομένως και με κάποια προβοκάτσια, όπως επιθέσεις κατά ρωσοφώνων από αγνώστους, προκειμένου να ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κυρώσεων κατά της Μόσχας και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της η Ρωσία αν και διαψεύδει τα σενάρια περί εισβολής δεν σταματά να λαμβάνει τα μέτρα της στα δυτικά της σύνορα, καθώς οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είχαν πάντα ως βασική προτεραιότητά τους την σύγκρουση με την Ρωσία και τον Πούτιν προσωπικά.

Σύμφωνα με βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από την Ρωσία στρατιώτες ή έφεδροι επιβιβάζονται σε συρμούς προκειμένου να αναχωρήσουν για τις μονάδες τους. Βέβαια δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για έκτακτες μετακινήσεις ή για συνήθη διαδικασία, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες όλα έχουν διαφορετική βαρύνουσα σημασία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της συγκέντρωσης δυνάμεων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. 

 

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις δυνάμεων (τεθωρακισμένων οχημάτων, συστημάτων πυροβολικού κ.α.) αυτές είναι συνεχείς και χωρίς διακοπή. Η Ρωσία

Σύμφωνα με ρωσικό λογαριασμό στο twitter η Ρωσία συγκεντρώνει μονάδες κατά μήκος του συνόλου των συνόρων με την Δύση μιλώντας για σύνολο 1 εκατομμυρίου ανδρών, κάτι που βέβαια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από κάποια άλλη πηγή.

https://twitter.com/simonovkvramble/status/1482687276677218306?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482687276677218306%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F1049822_rosia-efedroi-anahoroyn-me-sidirodromikoys-syrmoys-pros

Από την πλευρά του Κρεμλίνο εμφανίζεται μετρίως καθησυχαστικό.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως «η  Μόσχα θεωρεί τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως  “ανεπιτυχείς”, αλλά δεν υπάρχει  λόγος για στρατιωτική δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για να συμπληρώσει:

«Η Ρωσία δεν έχει σχέδια να επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν θα αναπτύξει και δυνάμεις κοντά στα σύνορα με τον νότιο γείτονά της»

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Μόσχα είναι μεν πρόθυμη να συνομιλήσει ξανά με το ΝΑΤΟ, αλλά μόνο εάν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που έχει για την δική της ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας