Ρωσία: Έστειλε πρόσθετο στρατό στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν

259
Η κίνηση αυτή προσφέρει στη Μόσχα μεγαλύτερο

Η κίνηση αυτή προσφέρει στη Μόσχα μεγαλύτερο «αποτύπωμα» σε μια περιοχή όπου είχε ήδη στείλει στρατεύματα πέρυσι για να διατηρήσουν την ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο ρωσικός στρατός εγκατασταθηκε σε δύο νέες τοποθεσίες στα νότια της Αρμενίας, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, ως «πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας», μετά τις συγκρούσεις του περασμένου έτους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τον πρωθυπουργό της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.

Η κίνηση αυτή προσφέρει στη Μόσχα μεγαλύτερο «αποτύπωμα» σε μια περιοχή όπου είχε ήδη στείλει στρατεύματα πέρυσι για να διατηρήσει την ειρήνη, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έληξε έναν πόλεμο έξι εβδομάδων κατά τον οποίο οι δυνάμεις των Αζέρων κατέγραψαν μεγάλα εδαφικά κέρδη εναντίον των Αρμενίων.

«Δύο οχυρά της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Αρμενία, στήθηκαν στην περιοχή του Σιουνίκ», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μια ομιλία του Πασινιάν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας.

«Πρόκειται για μια πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας όχι μόνο για την περιφέρεια Σιουνίκ, αλλά και για όλη την Αρμενία», πρόσθεσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας