Ρωσία:Πρόστιμο σε Twitter-Facebook για παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα

934
facebook

Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε πρόστιμο 4 εκατ. ρούβλια (περίπου 58.000 ευρώ) στο Twitter γιατί δεν μετέφερε τις βάσεις δεδομένων με στοιχεία χρηστών στη Ρωσία.

Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου 58.000 ευρώ, στο Twitter καθώς αρνήθηκε να μεταφέρει στη Ρωσία τις βάσεις δεδομένων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα για Ρώσους χρήστες.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει το Twitter για το σημείο 8 του άρθρου 13.11 του Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων και να επιβάλει πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρούβλια», ανέφερε ο δικαστής.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Roskomnadzor απαίτησε από το Twitter και το Facebook να αναφέρουν εάν συμμορφώθηκαν με τον νόμο που απαιτεί τα στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να φυλάσσονται στην Ρωσία.

Τον Απρίλιο, δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 3.000 ρούβλια σε Facebook και Twitter για την αποτυχία να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Tο ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε λίγη ώρα αργότερα και στο Facebook. Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμύρια ρούβλια στο Facebook καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα όπως ανέφερε ανταποκριτής του Sputnik από το δικαστήριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας