Ρωσία:”Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κίεβο”-Η Μόσχα έκλεισε εναέριο χώρο Αν.Ουκρανίας

1109
Η Μόσχα έκλεισε εναέριο χώρο

Προς ανεξέλεγκτη κλιμάκωση οδεύει η σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς επίσημα πλέον η Μόσχα μιλά για “ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας και δίπλα στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς” ενώ σημειώνει πως υπάρχει “αυξημένη δραστηριότητα της Συμμαχίας στην Μαύρη Θάλασσα”.

Η Μόσχα φαίνεται ότι μόλις έστειλε την τελευταία προειδοποίηση μιλώντας για “αποσταθεροποίηση ολόκληρης της Αν. Ουκρανίας”.

Δεν είναι τυχαίος και ο χάρτης που βγήκε και επί της ουσίας δείχνει διαμελισμένη την Ουκρανία.

Επιπλέον, η Μόσχα σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής φέρεται να εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία κλείνει τον εθνικό εναέριο χώρο της… Αν. Ουκρανίας κάτι που προϊδεάζει για επιχειρήσεις.

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό , ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, συγκεκριμένα το AFP, πήγε στις προωθημένες θέσεις της Ουκρανίας στο Ντονμπάς και μετέδωσε “κλίμα”.

 

https://youtu.be/i8oYYNCkxRM

Η ανακοίνωση της Ρωσίας

Συγκεκριμένα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε:

“Το Κίεβο συνεχίζει την μεταφορά δυνάμεων στην γραμμή επαφής στο Ντονμπάς και παραβιάζει την εκεχειρία.

Ταυτόχρονα, υπάρχει αύξηση στην δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα ρωσικά σύνορα”.

Το 2021 έχουν σχεδιαστεί 7 κοινές ασκήσεις στο ουκρανικό έδαφος με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι δραστηριότητες των υπηρεσιών Πληροφοριών ξένων κρατών στην Ουκρανία κατά μήκος των συνόρων με Ρωσία καθώς και στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς έχουν αυξηθεί. Χρησιμοποιούν αεροσκάφη και ραδιο-ηλεκτρονικά μέσα.

Επιπλέον υπάρχει λογιστική και οικονομική υποστήριξη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ όπως πχ με την παροχή “φονικών όπλων”, εκπαίδευση από ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς

Καλούμε το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία να σταματήσουν αμέσως τις στρατιωτικές προετοιμασίες και την κλιμάκωση στο Ντονμπάς καθώς και να απέχουν από πράξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας

Πάντως πριν λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Sir Stuart Peach.

2.000 χλμ το μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας – Σφοδρές συγκρούσεις

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως η Ρωσία έχει επεκτείνει την γραμμή σύγκρουσης η οποία πλέον εκτείνεται σε 2.000 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον OSCE η Ρωσία έχει μεταφέρει στα σύνορα με Αν. Ουκρανία 87.000 στρατιώτες, 1.100 άρματα μάχης, 400 μονάδες MLRS, 2600 TOMA και 1.170 μονάδες πυροβολικού

Δείτε τον χάρτη που δημοσιεύουν ο οποίος διαμελίζει την Ουκρανία.


Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται σήμερα σε όλο το μήκος του Ντονέτσκ ειδικά στο αεροδρόμιο, σε Avdiivka και Λουγκάνσκ.

Η περιοχή σφυροκοπείται τόσο από πυροβολικό όσο και από όλμους.

Η Ουκρανία εδώ και λίγες ώρες ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις στο Ντονμπάς ακριβώς δίπλα στη γραμμή επαφής.

Δείτε βίντεο

https://youtu.be/SJ2Yy95_0iQ

https://youtu.be/zFlN6JXjKeo

https://youtu.be/WjpnpiCQ43E

Καλεί τους εφέδρους η Ουκρανία – Δείτε εικόνες

Η Ουκρανία όπως ενημερώσαμε και χτες, καλεί τους εφέδρους στις περιοχές Zaporizhia και Kherson για κατάταξη στις “εδαφικές αμυντικές Ταξιαρχίες”

Οι έφεδροι επανδρώνουν την 110η και 124η “Αμυντικές Ταξιαρχίες”

Οι μονάδες αυτές έχουν Ζώνες Ευθύνης τα σύνορα με την Κριμαία, την κάλυψη των ακτών της Ουκρανίας και την απόκρουση αποβατικών ενεργειών, την προστασία κρίσιμων υποδομών όπως γέφυρες, δημόσια κτίρια, την διεξαγωγή σαμποτάζ .

Η κάθε αμυντική Ταξιαρχία των Ουκρανών αποτελείται από 3.000 άτομα και 6 Τάγματα.

Δείτε εικόνες που δημοσιεύτηκαν.

Πηγή: Warnews247

Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας