Ραγδαίες εξελίξεις στη Β.Μακεδονία: Τελεσίγραφο VMRO στον Ζάεφ -«Παραιτήσου αύριο, ειδάλλως…»

521
Ραγδαίες εξελίξεις στη Β.Μακεδονία

Πρόταση δυσπιστίας ετοιμάζεται να καταθέσει το εθνικιστικό VMRO, δίνοντας διορία στον Ζόραν Ζάεφ να παραιτηθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας

Διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (08/11) για να παραιτηθεί, δίνει το εθνικιστικό VMRO της Βόρειας Μακεδονίας στον Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι αν δεν έχει προβεί σε αυτή την κίνηση μέχρι τις 14:30, θα υποβάλει πρόταση μομφής.

«Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δεν είναι καλή. Όποιος την υποστηρίξει, δεν θα είναι μέρος αυτών των βουλευτών που θα ψηφίσουν δυσπιστία. Εδώ δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα, αλλά 120 βουλευτές. 61 υποστήριξαν την πρωτοβουλία, 59 τους αφήνω να σκεφτούν. Ας τελειώσουμε πρώτα το πρώτο πράγμα, μετά υπάρχει το Σύνταγμα, οι νόμοι, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Η εντολή δίνεται στην πλειοψηφία», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO, Χριστιάν Μιτσκόσκι, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Και προσέθεσε: «Προσωπικά, δεν περιμένω από τον Ζάεφ να παραιτηθεί, το βασίζω στην προηγούμενη εμπειρία. Θα το καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Συνέλευσης. Στις 14:30 θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, εάν δεν παραιτηθεί».

Το VMRO, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, μαζί με το Levica (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και BESA, έχουν συμφωνήσει στην πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας