Ρίχνει τους τόνους ο Tillerson (ΗΠΑ): Η Βόρειος Κορέα δεν αποτελεί άμεση απειλή

1772
trump

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα, παρά το γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί να πλήξει το Γκουάμ.
Σε δηλώσεις του από το Γκουάμ όπου σταμάτησε το αεροσκάφος του για ανεφοδιασμό, ο Tillerson υπερασπίστηκε τον Donald Trump, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή». O αμερικανός πρόεδρος ήθελε απλά να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Βόρειο Κορέα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο Rex Tillerson είπε ότι είναι αισιόδοξος πως οι προσπάθειες πιέσεις τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα μπορούν να οδηγήσουν σε νέο διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ «για ένα διαφορετικό μέλλον».
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά τις τελευταίες ημέρες και ότι οι Αμερικάνοι «θα πρέπει να κοιμούνται καλά το βράδυ».
Μέσω Twitter ο Donald Trump καυχήθηκε για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Από το Νιού Τζέρσι όπου βρίσκεται για διακοπές, ο Trump έγραψε ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι «πιο ισχυρό από ποτέ» και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την ισχύ.
Πληροφορίες των New York Times αναφέρουν ότι η φράση του Trump για «φωτιά και οργή» δεν ήταν προγραμματισμένη και ότι προκάλεσε έκπληξη στους συνεργάτες του.
Η ένταση ανάμεσα σε Βόρειο Κορέα και ΗΠΑ κλιμακώθηκε μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Πιονγκγιάνγκ να μπορεί να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της.
Η Βόρειος Κορέα απειλεί να πλήξει τη νήσο Γκουάμ, όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και μένουν 163.000 άτομα.
Από την πλευρά της, η διεθνής κοινότητα καλεί Κιμ και Τραμπ να ηρεμήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας