Ρέγκλινγκ: Αυστηρή εφαρμογή “μεταρρυθμίσεων” όρος για το 1 δισ. προς Ελλάδα

1137
ρέγκλινγκ

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοσίου αποτελούν τους βασικούς τομείς με τους οποίους οι “θεσμοί” συνδέουν ευθέως την εκταμίευση ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Γερμανός επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ξεκαθάρισε χθες ότι η δεύτερη έκθεση – αξιολόγηση για την Ελλάδα, στις 27 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να είναι θετική, υπό την έννοια της προόδου που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Δίνοντας, έτσι, εύσημα προς την κυβέρνηση Τσίπρα για την προώθηση των “μεταρρυθμίσεων” που αποδιοργανώνουν την οικονομική ζωή της χώρας και εξαθλιώνουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Ειδάλλως, η χώρα θα στερηθεί 1 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην επιστροφή μέρους των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και σε δέσμη των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο θα επιθυμούσε να ξαναδοκιμάσει τα «νερά» στις αγορές προτού απολέσει την όποια δυναμική δημιούργησε η πρόσφατη έκδοση του 5ετούς ομολόγου. Υπ’ αυτήν την έννοια, σε έναν μεγάλο βαθμό έχει ανάγκη να συνεχιστεί η θετική ρητορική των Ευρωπαίων “δανειστών”.

Η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας