Π. Τόμσεν: Χρειαζόμαστε συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα

1246
τόμσεν
Ο Πόουλ Τόμσεν υποστήριξε ότι μια απόφαση για το χρέος στο Eurogroup του Μαΐου θα δώσει χρόνο στο ΔΝΤ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ESM – Μειωμένες οι διαφορές ΔΝΤ και θεσμών για το χρέος, ανέφερε.
Συμφωνία για την λεγόμενη (και επί της ουσίας μηδαμινή) «ελάφρυνση» του χρέους στο Eurogroup που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ζητά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Τόμσεν επισήμανε ότι μια απόφαση για το χρέος την επόμενη εβδομάδα θα δώσει το χρόνο που χρειάζεται το Ταμείο για να ενεργοποιήσει μέχρι τον Αύγουστο το πρόγραμμά του για την Ελλάδα.
«Ναι. Αυτή είναι η σύντομη απάντηση. Ο χρόνος περνάει, ωστόσο, εάν υπάρξει μια απόφαση στο Eurogroup του Μαΐου, τότε θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα του ESM που τελειώνει τον Αύγουστο. Χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup την επομένη εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Επίσης, υποστήριξε ότι οι διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή πλευρά όσον αφορά στην «ελάφρυνση» του χρέους έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.
«Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμη βάση. Ωστόσο, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια περιοχή που οι παραδοχές είναι αβέβαιες, κάνουμε συζητήσεις για ένα μηχανισμό που θα παρέχει πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, στην περίπτωση που η ανάπτυξη αποδειχθεί πιο αδύναμη από ότι εκτιμούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Αυτός η μηχανισμός εξετάζεται την τρέχουσα περίοδο. Αλλά πρέπει να πω πως οι διαφορές έχουν γεφυρωθεί σημαντικά, αν και παραμένουν ζητήματα σε εκκρεμότητα», επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας