Π.Λαφαζάνης-Ναύαρχος Λιβύης E.M.Farag: Η Τουρκία δεν έχει θέση στη Λιβύη

2324

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τους Κώστα Κατσάμπη και Βασίλη Πριμικήρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον ελληνομαθή Ναύαρχο του στόλου της Ανατολικής Λιβύης, ο οποίος σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της χώρας μας, El mahdawi Farag.

Η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ φιλικό, ζεστό και ανθρώπινο κλίμα μακριά από τυπικότητες και σε αυτήν έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Λιβύη, τη Βόρειο Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όσο και ο Ναύαρχος El mahdawi Farag υποστήριξαν ότι το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο είναι παράνομο και αποσταθεροποιητικό και ότι είναι αναγκαίο να ακυρωθεί άμεσα ως μέρος μιας θετικής εξέλιξης για την Λιβύη και την περιοχή μας.

Επίσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ναύαρχος El mahdawi Farag τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει μια θετική λύση και μια ανεξάρτητη δημοκρατική προοπτική για τη Λιβύη με την κηδεμονία της Τουρκίας και  με την παρουσία στρατευμάτων της και των τζιχαντιστών μισθοφόρων της στη χώρα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθεί στη χώρα μας μια πλατιά επιτροπή πολιτών, χωρίς κομματικές χειραγωγήσεις, που θα έχει ως στόχο την ανάληψη δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας Ελλάδας και Λιβύης στη βάση της υποστήριξης της εθνικής ανεξαρτησίας τους, της ισότιμης προωθημένης συνεργασίας τους, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους τους και της διεθνούς νομιμότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας